Nintendo lansează un nou model de Switch cu OLED. Cât costă și când va fi disponibil

Scris de | 6 iulie, 2021
Nintendo lansează un nou model de Switch cu OLED. Cât costă și când va fi disponibil
Foto: Nintendo

După mai multe luni de zvonuri, Nintendo a anunțat astăzi noul său model de Switch, cu un ecran mai mare, OLED, de 7 inci și la calitate 720p. De asemenea, deși zvonurile spuneau că noul Switch va avea înăuntrul său un procesor Nvidia, se pare că nu va fi cazul. Astfel, noul Switch cu OLED va oferi doar suport pentru 1080p în TV mode, și nu 4K, așa cum se specula.

Pe lângă noul ecran, modelul va include și un stand ajustabil pentru cei care vor să se joace în formatul tabletop, 64GB de stocare (față de cei 32GB disponibili până acum), un nou dock cu un port de ethernet și un sistem audio îmbunătățit pentru jocul în mână sau de tip tabletop.

În ceea ce privește autonomia, aceasta va fi de nouă ore, aceeași ca la modelul existent acum pe piață. Noul Switch cu OLED este puțin mai lung decât originalul, și puțin mai greu de asemenea, la 0.32 kilograme. Joy-Con-urile originale vor funcționa și cu noul Switch, iar toate jocurile deja existente vor putea rula și ele pe noul model.

Noul model de Nintendo Switch cu OLED este oferit în două versiuni de culoare – negru și alb, și va costa 350 de dolari, urmând a fi lansat pe 8 octombrie.

Vestea lansării noului Switch vine la doi ani de la anunțul lui Nintendo Switch Lite, o versiune mai ieftină și mai mică a consolei originale, care nu poate fi conectată la un televizor. Switch Lite a debutat cu un preț de 199 de dolari în septembrie 2019. 

Etichete: , , , ,

Sursa: Nintendo Switch OLED model will go on sale October 8th for $350