Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit rafturi cu mii de PS4 Pro într-o fermă de ciptomonede

Scris de | 15 iulie, 2021
Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit rafturi cu mii de PS4 Pro într-o fermă de ciptomonede

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit și a atacat o fermă minieră de criptomonede care ar fi sustras energie electrică din rețeaua țării. Dar, în loc să găsească computere, agenția a găsit rafturi cu mii de PS4 Pro stivuite vertical, una lângă alta. După cum a raportat Kotaku, autoritățile ucrainene au confiscat peste 5.000 de dispozitive legate de jocuri – dintre care 3.800 erau console – dintr-un depozit chiar lângă (și deținut anterior) de compania de distribuție a energiei Vinnytsiaoblenergo.

Este cea mai mare criptofermă pe care SBU a descoperit-o până acum și agenția crede că este operată de oameni care locuiesc în orașele Kiev și Vinnytsia. Aparent, operatorii au folosit contoare speciale de electricitate pentru a împiedica autoritățile să descopere furtul, care s-a ridicat la 257.000 USD. „În același timp”, a scris SBU în anunțul său, „retragerea ilegală a energiei electrice ar putea duce la consecințe grave – cartiere întregi din Vinnytsia ar putea rămâne fără energie electrică”.

Vinnytsiaoblenergo a negat orice implicare într-o declarație trimisă la Kyiv Post: „Echipamentul folosit pentru extragerea criptomonedelor nu a funcționat niciodată în spații deținute de întreprinderea noastră”. De asemenea, a spus că nu a găsit nicio dovadă a furtului electric și că concluziile SBU „nu corespund realității”. Deși nu este clar în acest moment dacă instalația a furat cu adevărat electricitatea sau nu, SBU a publicat imagini ale consolelor PS4 Pro pe care le-a găsit în depozit, pe care le poți vedea mai jos. După cum notează Kotaku, 3.800 de console înseamnă o investiție de aproximativ 1.500.000 de dolari americani, presupunând că toate acestea sunt PS4 Pro.

Etichete: , ,

Sursa: Cryptofarm with thousands of PS4 Pros raided in Ukraine