Tencent va cumpăra studioul britanic de jocuri video Sumo cu 1,27 miliarde de dolari

Scris de | 20 iulie, 2021
Tencent va cumpăra studioul britanic de jocuri video Sumo cu 1,27 miliarde de dolari
foto via @todayuknews.com

Într-un an încărcat pentru companiile producătoare de jocuri, tocmai a fost anunțată o altă afacere. Tencent urmează să achiziționeze integral Sumo Group, dezvoltatorul britanic din spatele LittleBigPlanet 3 și Crackdown 3. Gigantul web chinez oferă 513 pence pe acțiune pentru studio, în care deține deja o parte de 8,75%, evaluându-l la 1,26 miliarde de dolari (990 de milioane de lire sterline).

Achiziția aduce un alt dezvoltator major în portofoliul Tencent. Deja cea mai mare companie de jocuri din lume, Tencent deține studioul League of Legends Riot Games și are o miză financiară în altele, inclusiv Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games și Yager, împreună cu platforma de chat Discord.

La începutul acestei luni, autoritățile chineze au blocat planul de a fuziona cele două site-uri de streaming de jocuri, Douyu și Huya. Tencent negociază, de asemenea, un acord cu un comitet de securitate națională din SUA care să-i permită să-și păstreze miza în companiile americane Riot Games și Epic Games, potrivit mai multor rapoarte.

Achiziția Sumo oferă Tencent un amestec de conținut AAA și independent. Alături de LittleBigPlanet 3 și spinoff-ul Sackboy, ambele publicate de Sony, Sumo a fost, de asemenea, în spatele lui Hitman 2. În plus, deține și dezvoltatorul independent din Marea Britanie The Chinese Room (Everybody’s Gone to the Rapture) și Red Kite Games, cel mai cunoscut pentru jocuri precum Two Point Hospital.

După achiziția ZeniMax de către Microsoft și acordul EA pentru Codemasters, 2021 se dovedește deja a fi un an de succes pentru industria jocurilor video. Alte oferte includ achiziția de către Epic Games a studio-ului Fall Guys Mediatonic, achiziționarea de către Sony a dezvoltatorului Returnal, Housemarque, și preluarea de către Facebook a BigBox VR prin intermediul diviziei Oculus.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tencent to buy British video game studio Sumo for $1.27 billion