Twitter lucrează la o metodă de a da „dislike” postărilor

Scris de | 22 iulie, 2021
Twitter lucrează la o metodă de a da „dislike” postărilor

Twitter a anunțat că a început testarea unei noi modalități de a da „dislike” postărilor, prin intermediul unui sistem de tip upvote/downvote. Compania spune că noul sistem va apărea în câteva stiluri diferite și va fi folosit ca o metodă de a observa ce fel de răspunsuri preferă să ofere utilizatorii rețelei sociale.

Dislike-urile sau downvote-urile nu vor fi dezvăluite public, iar utilizatorul ale cărui postări sunt „ținta” acestora nu va fi notificat, însă va putea observa că le-a primit. Upvote-urile vor fi însă tratate la fel ca like-urile, astfel că vei fi notificat atunci când le primești.

Twitter a ținut să menționeze că butonul de downvote nu este exact echivalentul unuia de dislike, și că momentan este introdus doar în scopuri de cercetare. „În acest experiment, butonul de downvote ne arată că ești de părere că un anumit comentariu nu este relevant conversației” se arată în comunicare oficială a rețelei sociale.

Se pare că downvote-urile vor fi limitate doar la răspunsurile unei postări, și nu se vor putea aplica postării în sine. De asemenea, voturile nu vor modifica ordinea răspunsurilor precum se întâmplă spre exemplu pe Reddit, care are o structură similară de downvote/upvote.

Utilizatorii de Twitter au cerut de mult timp un buton de dislike, la fel ca și cei de pe alte rețele sociale. Mulți sperau ca și Facebook să introducă unul, însă platforma a preferat introducerea unor reacții care să exprime emoțiile utilizatorului cu privire la o postare, ceva ce și Twitter a testat la un moment dat.

Pentru moment, testul este disponibil doar pentru utilizatorii de iOS, astfel că cei care folosesc Twitter pe Android vor mai avea de așteptat până la încercarea butonului de dislike/downvote.

Etichete: , ,

Sursa: Twitter is finally working on a 'dislike' button, sort of