Twitter testează Close Friends, funcția care poate limita cine îți vede postările

Scris de | 6 iulie, 2021
Twitter testează Close Friends, funcția care poate limita cine îți vede postările

Se pare că Twitter experimentează cu câteva funcții care oferă utilizatorilor un control mai mare asupra postărilor lor și răspunsurilor la postările lor. Compania oferă deja un anumit control asupra confidențialității tweet-urilor. O postare poate fi publică sau protejată, dar nu există o cale de mijloc care să ajute la personalizarea setărilor de confidențialitate. Potrivit TechCrunch, Twitter experimentează cu o caracteristică Close Friends care le va permite utilizatorilor să aleagă anumite persoane care vor putea vedea tweet-urile. Utilizatorii Instagram sunt familiarizați cu ceva similar.

Pe lângă Close Friends, o altă caracteristică pe care o testează rețeaua socială este Reply Language Prompts, în esență, memento-uri sau recomandări cu privire la tipul de limbă sau cuvinte pe care un utilizator nu dorește să le vadă în răspunsuri.

Facets este o altă caracteristică ce a fost dezvăluită acum câteva zile. În loc să limiteze cine poate vedea tweet-uri, aceasta ar permite crearea unor zone diferite, fiecare pe anu ite subiecte, care să ajute la delimitarea tweet-urile legate de muncă de cele personale, spre exemplu.

Opțiunile noi vin însă și cu dezavantaje pentru anumiți utilizatori. Ar putea crea un obstacol în încercarea de a decide în ce zonă („fațetă”) ar trebui să fie postat un tweet sau dacă ar trebui să fie public sau numai pentru prieteni. Acestea fiind spuse, Twitter nu face nicio promisiune în legătură cu funcțiile care vor ajunge până la urmă oficiale, însă ne putem aștepta ca măcar unele dintre acestea să fie incluse.

Etichete: , ,

Sursa: Twitter tests Trusted Friends to limit who can see tweets