Un telefon lansat în urmă cu opt ani a câștigat un premiu pentru fotografie

Scris de | 26 iulie, 2021
Un telefon lansat în urmă cu opt ani a câștigat un premiu pentru fotografie
The Watchman - © Diego Moreno - IPPAWARDS

În zilele noastre, mai toți producătorii de telefoane mobile țin să menționeze capacitățile incredibile ale camerelor pe care le au cele mai noi modele ale lor, însă se pare că, în unele cazuri, poți scoate rezultate spectaculoase chiar și cu ansamblul foto al unui smartphone vechi de 8 ani de zile (și să și câștigi un premiu făcând asta).

Una dintre cele mai des întâlnite zicale în lumea tech este însă cea care spune că „software-ul este mai important decât hardware-ul”, iar Apple este una dintre companiile folosite des pentru a exemplifica acest lucru, datorită faptului că iOS este un sistem de operare care de foarte multe ori funcționează mult mai bine decât Android, deși pe hârtie ar trebui să fie inferior.

La fel stă situația și la camere, acolo unde modele mai vechi de iPhone ajung de foarte multe ori să scoată rezultate remarcabile ale camerei foto, iar un iPhone 5s tocmai a demonstrat acest lucru la iPhone Photography Awards (IPPA). Premiile sunt acordate în fiecare an, iar una dintre fotografiile câștigătoare din acest an poartă denumirea „The Watchman”, și a obținut locul 3 la categoria „Children”, fiind realizată cu un iPhone 5s din 2013.

Fotografia care a câștigat marele premiu este realizată de Istvan Kerekes din Ungaria, și prezintă doi ciobani transilvăneni, din Târgu Mureș, fiind realizată cu un iPhone 7.

Transylvanian Shepherds – © Istvan Kerekes – IPPAWARDS

Interesant este și faptul că, din cele 54 de fotografii câștigătoare, doar 7 au fost realizate cu modele de iPhone de ultimă generație.

Etichete: , , ,

Sursa: An iPhone 5s Won A Photography Award In 2021