Apple câștigă procesul și nu mai este nevoită să plătească 308,5 milioane de dolari

Scris de | 9 august, 2021
Apple câștigă procesul și nu mai este nevoită să plătească 308,5 milioane de dolari
foto via @cnet.com

Din când în când, companii precum Apple sunt implicate în procese de încălcare a brevetelor. Nu ar trebui să fie surprinzător, deoarece Apple este o companie uriașă și există anumiți actori pe piață, cunoscuți și sub numele de trolli de brevete, care folosesc brevete obscure pe care le dețin pentru a încerca să dea în judecată pentru încălcarea acestora în speranța de a ajunge la o soluționare.

Uneori, acest proces poate fi lung și prelungit, dar în acest caz anume, Apple a beneficiat de o victorie rapidă și decisivă după ce s-a descoperit că există o schemă de extragere a mai multor bani de la alte companii. Apple a fost lovită de un proces privind încălcarea brevetelor pentru unul care are legătură cu tehnologia de gestionare a drepturilor digitale, iar compania implicată dorea drepturi de autor de 308,5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, când judecătorul american Rodney Gilstrap a decis în cele din urmă că brevetul nu era aplicabil după ce s-a descoperit că „producătorul” care deținea brevetul a întârziat intenționat cererea, prin acest lucru el dorind să extragă mai multe redevențe de la alte companii de tehnologie.

Se pare că cererea de brevet a companiei datează din anii 1980, dar a fost acordată abia în 2010. Potrivit lui Gilstrap, „Cursul de conduită întreprins de PMC constituie o întârziere nerezonabilă și un abuz al sistemului legal de brevete”.

Judecătorul a constatat, de asemenea, că aceasta a folosit o strategie prin care se asigura că brevetele nu vor fi eliberate până când încălcarea nu va fi răspândită în industria tehnologiei, iar un document din 1991 numea în mod specific companii precum Apple, Intel, IBM și Microsoft.

Etichete: ,

Sursa: Apple Narrowly Avoids $308.5 Million Patent Infringement