Windows 11 îți va băga din nou pe gât Microsoft Edge

Scris de | 23 august, 2021
Windows 11 îți va băga din nou pe gât Microsoft Edge

Când vine vorba de aplicații, utilizatorii au preferinte. Atunci când vine vorba de browsere, unii preferă utilizarea Chrome, alții preferă Edge, unii ar putea prefera Firefox, și în cea mai mare parte, cu toții avem de ales. Cu toate acestea, se pare că în Windows 11, Microsoft face mult mai complicat și mai dificil pentru utilizatori să își seteze browserul implicit.

Iată cum funcționează: atunci când lansezi un browser pentru prima dată, ai avea opțiunea de a face click pe „Utilizați întotdeauna această aplicație” pentru a o seta ca implicită. 

Acesta este un comportament similar cu Windows 10, dar dacă din anumite motive ai uitat să bifezi caseta respectivă, nu vei mai vedea niciodată solicitarea în cauză. În schimb, va trebui acum să te scufunzi în setările Windows 11 pentru a le modifica, și chiar și atunci va trebui să modifici gestionarea tipurilor de fișiere HTML, HTM, PDF, HTTP, XHTML etc.

Asta înseamnă că utilizatorii vor trebui să parcurgă mai mulți pași pentru a-și seta browserul default, așa că, deși este încă posibil să îți schimbi setările implicite, pașii suplimentari ar putea enerva sau pune probleme serioase unor utilizatori mai puțin pricepuți.

Mulți dintre concurenții Microsoft precum cei de la Mozilla, Opera sau Google s-au pronunțat deja împotriva acestor schimbări. Nu suntem siguri dacă acest „feature” există din cauza faptului că Windows 11 este încă în versiune beta, și este totodată posibil ca el să dispară din versiunea finală a sistemului de operare.

Etichete: , , ,

Sursa: Windows 11 Will Make It A Lot Harder And Troublesome To Switch Default Browsers