Fitbit anunță lansarea lui Charge 5, primul tracker al său cu senzor EDA, pentru măsurarea stresului

Fitbit a lansat Charge 5, cel mai avansat tracker Fitbit de monitorizare a sănătății și activității fizice. Fitbit Charge 5 este gândit pentru a oferi o imagine completă asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale, într-un dispozitiv mai subțire și mai elegant. Noul tracker dispune de un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare).

Prin glisarea cu un deget pe ecranul lui Charge 5, vei putea vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone-ul tău (răspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) și poți alege dintre 20 de fețe de ceas colorate pentru a personaliza informațiile pe care vrei să le vezi mai rapid.

Charge 5 este cu 10% mai subțire decât predecesorul său și are un nou ecran color AMOLED, fiind primul tracker Fitbit cu opțiune de always-on display. Ecranul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior, facilitând vizualizarea statisticilor în zilele cu soare puternic.

Acesta este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete. Conform Fitbit, senzorul EDA, lansat în toamna trecută odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense a fost folosit de 70% dintre utilizatori, care și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului.

Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 5, care monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când te afli peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul tău.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și informații asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul „Metrici de sănătate” din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2).

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, compania a anunțat și o nouă experiență de pregătire zilnică Daily Readiness, oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care poți înțelege dacă fizic corpul tău este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acorzi prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, vei primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. Vei accesa, de asemenea, o analiză a factorilor cu impact asupra scorului tău și sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul Fitbit Premium care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru corpul tău.  

Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max.

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț ce include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau care revin). Noul tracker poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii autorizați, cu disponibilitate globală din această toamnă.