Samsung poate dezactiva televizoarele oriunde in lume. Care este motivul?

Scris de | 26 august, 2021
Samsung poate dezactiva televizoarele oriunde in lume. Care este motivul?
foto via @ubergizmo.com

Pe cat de mari si frumoase sunt magazinele Apple, pe atat de securizate sunt datorita grijii pe care o poarta compania produselor sale. Acestia au adoptat cateva masuri de securitate esentiale care au tinut raufacatorii la distanta, poate de aceea nu am auzit pana in prezent de evenimente de acest tip in ceea ce le priveste produsele si magazinele fizice. 

Un lucru interesant pe care nu multi il cunosc, este faptul ca Apple isi poate monitoriza dispozitivele de la distanta daca ar fi furate vreodata, lucru pe care l-a adoptat si Samsung in ultima perioada, mai ales ca s-au confruntat cu unele evenimente neplacute.

Într-o postare pe site-ul său, Samsung a discutat despre un eveniment care a avut loc în iulie în Africa de Sud, unde magazinul unui distribuitor a fost spart, iar un număr de televizoare au fost furate. 

Cu toate acestea, se pare că hoții nu vor putea profita de aceste bunuri, deoarece Samsung și-a echipat televizoarele cu tehnologia de blocare la distanță numită „TV Block”. 

Potrivit companiei, „TV Block este o soluție de securitate de la distanta, care detectează dacă unitățile TV Samsung au fost activate în mod necuvenit și asigură faptul că televizoarele pot fi utilizate numai de către proprietarii de drept cu o dovadă validă de cumpărare. Această tehnologie este deja preîncărcată pe toate produsele TV Samsung.”

Etichete: , , , ,

Sursa: Did You Know Samsung Can Remotely Disable Its TVs Anywhere In The World?