iPhone 13 ar putea oferi comunicare prin satelit fără conexiune celulară

Scris de | 31 august, 2021
iPhone 13 ar putea oferi comunicare prin satelit fără conexiune celulară
foto via @ubergizmo.com

Analistul Apple, Ming-Chi Kuo, a revenit cu un zvon neobișnuit despre viitoarea linie iPhone din acest an. Noile iPhone-uri vor avea conectivitate directă prin satelit și vor putea efectua apeluri și trimite mesaje fără a fi nevoie de o conexiune celulară.

“LEO” este o prescurtare pentru “Low Earth Orbit”, mai exact sateliții LEO sunt cei aflați pe orbita joasă a Pământului. Kuo explică în plus că operatorii de rețea vor trebui să colaboreze cu furnizorii de comunicații prin satelit, cum ar fi Globalstar, pentru a direcționa iPhone-urile către rețeaua lor de satelit LEO, fără contracte suplimentare sau alte costuri implicate.

Rețeaua Starlink a celor de la SpaceX este o altă opțiune LEO prin satelit care folosește tehnologia pentru a furniza clienților săi acces la internet. Kuo susține că Apple este optimistă în ceea ce privește comunicațiile prin satelit și are o întreagă echipă internă care lucrează pentru a crea oportunități cu tehnologia de conectivitate prin satelit la mai multe dintre dispozitivele sale din viitorul apropiat.

Sursa: Kuo: iPhone 13 series to feature low earth orbit satellite communication connectivity