Philips lansează două noi televizoare OLED cu sunet Bowers & Wilkins

Scris de | 31 august, 2021
Philips lansează două noi televizoare OLED cu sunet Bowers & Wilkins

Philips introduce pe piață noile modele OLED+, realizate în colaborare cu experții audio Bowers & Wilkins. Cei doi producători lucrează împreună pentru a lansa noile modele Philips OLED+986 și OLED+936.

OLED+986 și OLED+936 dispun de cele mai performante panouri OLED disponibile. Ele beneficiază de o luminozitate cu 20% mai puternică și o suită de procesare mai performantă, și de a 5-a generație de procesoare P5 Intelligent Dual Picture Engine. Conținutul Dolby Vision, în special HDR atunci când se utilizează „modul Dolby Bright” beneficiază de pe urmă acestor tehnologii.

A 5-a generație P5 AI adaugă un nou mod de detectare a filmelor, în timp ce Ambient Intelligence încorporează un senzor de lumină ambientală care permite televizorului sa ajusteze setările, atât pentru conținut SD sau HDR, în așa fel încât imaginea afișată sa fie optimizată la nivelul de lumină ambientală.

De asemenea, Philips oferă suport pentru formatele HDR majore. În plus față de compatibilitatea HLG, HDR10 și HDR10 +, atât OLED+986, cât și OLED+936 acceptă acum HDR10+ Adaptiv care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile de lumină ambientală în timp real pentru a optimiza automat nivelul de luminozitate în orice mediu și pentru a crește detaliile în zonele întunecate ale imaginii.

Noile televizoare beneficiază și de iluminarea Ambilight pe toate cele patru laturi pentru gaming, de conectivitate HDMI 2.1 cu VRR, iar compatibilitatea Freesync Premium și G-Sync oferă timpi mai buni de răspuns.

Gamerii vor beneficia de funcția Fast Motion Clarity, care oferă o tranziție realistă si o calitate mai bună fără a introduce artefacte și rulând la 100Hz (cu 50Hz mai mult decât un televizor obișnuit).

Philips OLED+986 și OLED+936: Imagine și sunet

OLED+936 și OLED+986 dispun de difuzoare Bowers & Wilkins reproiectate și îmbunătățite pentru a garanta o calitate mai înaltă a sunetului. Ambele televizoare au un decodor Dolby Multistream îmbunătățit și HDMI eARC pentru un transfer mai eficient al conținutului audio.

În plus, tehnologia Tweeter-on-Top a televizoarelor OLED+986 include acum și tehnologia Continuum de la Bowers & Wilkins. Aceste tehnologii pot fi găsite și în difuzoarele din seria 800 Diamond, alegerea Abbey Road Studios.

Philips OLED+986

Disponibil în varianta de 65” la începutul lunii noiembrie, OLED+986 este un model care a fost conceput pentru a oferi o calitate mai bună a sunetului, ce poate fi folosit și ca un sistem audio de sine stătător.

Carcasa boxelor este montată într-o incintă dedicată, situată sub televizor, în timp ce difuzorul Tweeter-on-Top are acum un tub metalic Nautilus pentru a îmbunătăți disiparea căldurii generată de noile amplificatoare mai puternice.

Cele trei difuzoare mid si bass de 100 mm dispun acum de conuri Continuum plus o bobină vocală și componente crossover. Noul sistem poate genera un sunet mai puternic și poate oferi un soundstage mai spațios, care urmărește dialogul în centrul ecranului, oferind în același timp sunet de rezoluție mai înaltă și distorsiuni reduse.

În interiorul sistemului audio se afla trei incinte izolate independent pentru a asigura un sunet mai bun, cu o claritate și detalii mai bune.

Pentru un bas mai puternic, atât OLED+986, cât și OLED+936 includ opțiunea de a conecta un subwoofer activ extern.

OLED+986 beneficiază de codare Dolby Atmos de ultimă generație și de Atmos Virtualizer pentru un sunet mai spațios alături de tehnologia Ambilight pe patru laturi.

Philips OLED+936: Dolby Atmos

Disponibil din octombrie în variante 48”, 55” și 65”, OLED+936 a primit, de asemenea, o serie de upgrade-uri în comparație cu modelul generației anterioare.

Îmbunătățirile includ noi componente de calitate pentru toate cele trei tweetere, un nou profil de 100 mm x 65 mm mai rigid și un magnet mai puternic pentru difuzorul de bas dedicat, noi bobine vocale pentru cele patru drivere mid-range și noi conuri pentru unitățile de înălțime Atmos ușor repoziționate.

Incinta separată a difuzoarelor continuă să fie construită din ABS armat cu fibră de sticlă cu secțiune cu pereți groși, cu nervuri interne pentru a controla orice rezonanță nedorită. Difuzoarele beneficiază de un design-ul cu un picior metalic unghiular care are rol de suport pentru întregul televizor. La fel ca în cazul OLED+986, există și o opțiune de montare pe perete.

OLED+936 va recunoaște și decoda automat conținutul Dolby Atmos pentru a oferi rezultate mai bune, în timp ce noul profil, difuzoare de înălțime repoziționate oferă o integrare mai bună cu conținutul de pe ecran.

Alternativ, prin angajarea modului Film, Joc sau Personal, televizorul va activa difuzoarele de înălțime pentru a aduce experiența Dolby Atmos în conținutul non-Atmos.

Etichete: , ,