Se pare că Google si-ar putea face propriile procesoare Chromebook bazate pe ARM

Scris de | 2 septembrie, 2021
Se pare că Google si-ar putea face propriile procesoare Chromebook bazate pe ARM
foto via @betanews.com

Chromebook-urile ar putea fi alimentate de propriile procesoare Google, conform Nikkei Asia, care indică faptul că gigantul american dezvoltă procesoare pentru laptop-uri și tablete cu sistem de operare Chrome. Nu este neapărat o surpriză, având în vedere că gigantul tehnologic și-a anunțat recent propriul cip mobil numit Tensor, care urmează să debuteze pe Pixel 6 și Pixel 6 Pro.

Google a angajat ingineri de cipuri din întreaga lume pentru acest efort, inclusiv talente de la furnizorii săi, precum Intel și Qualcomm. Este posibil astfel ca gigantul să fi decis să își folosească expertiza pentru a lucra și la un procesor pentru Chromebook-uri.

Nikkei spune că Google a fost inspirată de succesul rivalului său, Apple, atunci când vine vorba de dezvoltarea propriilor cipuri pentru iPhone, iPad și, mai recent, pentru computerele Mac. Primele versiuni Mac și iPad Pro alimentate de procesorul Apple M1 au fost lansate în 2020, în timp ce primele iMac-uri cu cip proprietar au devenit disponibile la începutul acestui an. Cipul Chromebook Google în curs de producție se bazează pe designuri din ARM-ul Softbank, la fel ca majoritatea procesoarelor mobile de acolo. Construind procesorul în sine, compania îl va putea personaliza pentru a-și satisface nevoile și pentru a adăuga propriile caracteristici. Cu alte cuvinte, va reduce dependența Google de furnizori terți, permițându-i să controleze producția după cum consideră potrivit.

Etichete: , ,

Sursa: Google is reportedly making its own ARM-based Chromebook processors