Android 12 are o nouă funcție de căutare, ce va fi activă în curând

Scris de | 6 septembrie, 2021
Android 12 are o nouă funcție de căutare, ce va fi activă în curând
foto via @go4it.ro

Deși unii producători de telefoane cu Android au implementat căutare system-wide pe dispozitivele lor, aceasta nu face parte (încă) din sistemul de operare de bază. Acest lucru este pe cale să se schimbe însă cu Android 12, deoarece Beta 4 pentru telefoanele Pixel introduce această funcție, chiar dacă ea nu a fost lansată oficial încă. Se pare că lucrările la aceasta sunt în continuare în desfășurare, deoarece pare să fie incompletă momentan.

În acest moment poți realiza o căutare system-wide doar prin bara de căutare din fișierul de aplicații, iar widget-ul de căutare de pe ecranul de pornire utilizează încă vechea funcție de căutare. Pentru app drawer a fost integrată o nouă funcție, care face ca tastatura să apară de fiecare dată când deschizi app drawer-ul, astfel încât poți tastat instant ceea ce cauți în acesta. 

În faza actuală din beta, căutarea system-wide îți permite să verifici următoarele categorii: shortcuts (aplicații sau persoane), people (contacte, precum și conversațiile cu acestea), settings și tips. Poți dezactiva individual fiecare categorie dacă nu vrei să fie inclusă în căutare. De asemenea, se pare că Google ar vrea să adauge alte câteva categorii. Funcția de căutare system-wide este una dintre puținele de care utilizatorii de iOS s-au bucurat de mai mult timp decât cei de Android, astfel că introducerea sa, prin Android 12, pe cel din urmă ar fi binevenită.

Etichete: , ,

Sursa: Android 12 has a cool system-wide search feature that isn't active yet