Aplicația Google Pay este disponibilă oficial în România.  Vezi cum o descarci

Scris de | 8 septembrie, 2021
Aplicația Google Pay este disponibilă oficial în România.  Vezi cum o descarci

Google Pay funcționează acum și în România oficial. Până acum, serviciul funcționa doar prin intermediul aplicațiilor de plată ale băncilor sau partenerilor de plăți, iar începând de astăzi aplicația Google Pay (disponibilă în store-ul Google) poate fi descarcată de toți utilizatorii de telefoane Android și utilizată pentru plăți contactless sau online.

Este aproape un an de la disponibilitatea locală a serviciului Google Pay în România prin intermediul aplicațiilor mobile ale instituțiilor financiare. Serviciul a funcționat cu cele mai mari bănci din România, dar și cu terți parteneri precum Revolut, Orange Money sau Curve, iar serviciul purta denumirea Google Pay as a service și ptermitea emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile proprii de plată.

Acum lucrurile funcționează mai simplu și înrolarea cardului este mai simplă, iar plata se realizează fără a deschide aplicația dedicată a băncii. Funcționează într-un mod similar cu Apple Pay, un serviciu deja prezent local de câțiva ani.

Aplicația este disponibilă în peste 30 de țări din toată lumea, beneficiind de o securitate pe mai multe nivele. La plățile într-un magazin se folosește cardul virtual în locul celui real, iar dacă telefonul este pierdut utilizatorul poate să îl blocheze sau să-l șteargă folosind funcția Find my Phone.

Etichete: , , , ,