Xiaomi prezintă Smart Glasses, conceptul unei perechi de ochelari inteligenți

Scris de | 14 septembrie, 2021
Xiaomi prezintă Smart Glasses, conceptul unei perechi de ochelari inteligenți

Pe 15 septembrie, Xiaomi va organiza un eveniment de lansare pentru o mulțime de telefoane noi și, posibil, și câteva tablete. Până atunci însă, ca un fel de „aperitiv” pentru ceea ce urmează, compania a anunțat astăzi un concept al unor ochelari inteligenți, denumiți în mod sugestiv – Xiaomi Smart Glasses.

Device-ul cântărește 51 de grame și îți poate arăta notificații, poate realiza apeluri, te poate ajuta cu navigația prin oraș, poate realiza fotografii și poate traduce în timp real texte „chiar în fața ochilor tăi”. De asemenea, au și o funcție de teleprompter.

Lentilele ochelarilor sunt de fapt ecrane MicroLED, Xiaomi Smart Glasses având un chip de display care măsoară doar 2.4 x 2.02mm. Văzut la microscop, display-ul nu atinge nici măcar dimensiunea unui bob de orez, cu o mărime individuală a pixelilor de 4μm. Astfel, display-ul se potrivește perfect în rama ochelarilor. Pentru a permite luminii să treacă prin structuri optice complicate înainte de a ajunge la ochi, chiar și în lumina directă a soarelui, Xiaomi a ales un display monocrom, care este capabil să atingă o luminozitate maximă de 2 milioane de niți, putând fi astfel utilizat chiar și atunci când te uiți direct la lumina soarelui.

Structura grilajului gravată pe suprafața interioară a lentilei permite refractarea luminii, direcționând-o în siguranță către ochi. Procesul de refractare implică nenumărate salturi ale razelor de lumină, care îi permit ochiului uman să vadă imaginea completă. Totul este realizat în interiorul unei singure lentile, fără a folosi sisteme multiple și complicate sau jumătăți de oglindă. Tehnologia optică pe bază de unde reduce dimensiunea și greutatea dispozitivului și astfel ochelarii inteligenți se aseamănă foarte mult cu cei clasici.

Principala metodă de interacțiune cu ochelarii este reprezentată de XiaoAI, un asistent digital care îți va arăta doar cele mai importante notificări, precum alarme din ecosistemul tău smart home, informații urgente ale aplicațiilor de office, mesaje de la contacte importante și alte lucruri similare.

Xiaomi Smart Glasses au și microfoane și difuzoare construite înăuntrul ramelor, astfel că poți vorbi la ei, la fel ca în cazul altor ochelari inteligenți existenți acum în piață. De asemenea, există o cameră de 5MP în partea din față, cu care poți realiza fotografii și pe care ochelarii o folosesc pentru a traduce texte.

Pentru a realiza toate acestea, Smart Glasses includ un procesor quad-core de la ARM și chiar o versiune de Android pentru software – nu există însă mai multe detalii despre aceasta.

Xiaomi Smart Glasses sunt momentan un concept, astfel că nu au un preț sau o dată de lansare, dar arată că producătorul chinez se gândește serios la acest segment de produse și că ia în calcul o eventuală intrare pe piață în viitorul apropiat.

Etichete: , , , ,