Vă era dor de un pliabil? Google testează un nou telefon „împăturibil”

Scris de | 20 septembrie, 2021
Vă era dor de un pliabil? Google testează un nou telefon „împăturibil”

Așa-i că vă era dor de o discuție despre telefoanele pliabile? Device-urile cu ecrane „împăturibile” au ținut capul de afiș în presa tech în ultima vreme, mai ales după cele mai recente lansări de la Samsung, anume Z Flip3 și Z Fold3. A venit însă momentul să vedem de ce șotii se mai ține și Google pe acest segment și cu ce vrea compania să ne surprindă.

Google nu este la prima escapadă de acest gen, compania mai testând în trecut un alt telefon pliabil care era cunoscut pe Internet sub numele de cod de „Passport”. Chiar dacă primul proiect nu a văzut lumina zilei până acum, se pare că gigantul californian nu se lasă și lucrează acum la un nou telefon pliabil, care poartă de această dată numele de cod „Jumbojack”.

În știrea inițială, The Verge speculează pe marginea acestui nume, iar concluzia este că ar putea fi o referință la un anume tip de cheeseburger care se găsește într-un lanț fast-food din SUA. Asta înseamnă că terminalul s-ar putea deschide precum Samsung Galaxy Z Flip3, spre deosebire de Fold3, care utilizează alt mecanism și aspect al ecranului. Practic, putem vedea un nou telefon „cu clapă”, adus la standardele lui 2021.

Însă nimeni nu știe nimic în plus despre acest telefon, iar asta înseamnă că este o posibilitate destul de mare ca prototipul Jumbojack să nu vadă niciodată lumina zilei. Este la fel de posibil ca Google să fi dezvoltat intern telefonul pentru a putea dezvolta mai departe tehnologia de pliere sau chiar partea software și adaptarea sistemului Android pentru telefoanele pliabile ale viitorului.

Etichete: , , ,

Sursa: Google reportedly has a second foldable in the works