TikTok-ul, limitat pentru copii la doar 40 de minute pe zi. Ce țară impune restricția

Scris de | 20 septembrie, 2021
TikTok-ul, limitat pentru copii la doar 40 de minute pe zi. Ce țară impune restricția

După interdicțiile impuse în sfera gaming-ului, autoritățile din China își mută atenția către social media și TikTok, platforma celor de la ByteDance, care se regăsește în această țară sub un alt nume, Douyin. Conform Bloomberg, utilizatorii aplicației care au sub 14 ani vor intra într-un „youth mode”, care le va limita accesul la aceasta la doar 40 de minute pe zi.

Special pentru această nouă regulă, există și o nouă aplicație, numită Xiao Qu Xing („Little Fun Star”), similară cu TikTok ca aspect și care limitează subiectele videoclipurilor precum și timpul de utilizare la cele 40 de minute amintite mai sus. În această aplicație, utilizatorii vor putea doar să dea like unui videoclip, nu și să uploadeze sau să dea share altor clipuri.

Pe lângă restricția timpului de utilizare, copiii din China nu vor putea nici să acceseze Douyin între orele 10PM și 6AM. Regulile vor fi impuse numai utilizatorilor care și-au oferit vârstele și numele reale, astfel că Douyin le-a cerut părinților să ofere informațiile reale ale copiilor lor.

În plus, ByteDance a luat decizia de a adăuga mai mult conținut educațional pe Douyin, cu privire la subiecte precum știință, istoria artei, istorie și multe altele. Noua aplicație, Xiao Qu Xing, se pare că oferă exclusiv conținut edicațional.

La începutul acestei luni, China a introdus limite cu privire la gaming-ul pentru copiii de sub 14 ani, care nu se pot juca decât 3 ore pe săptămână, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică (între orele 20:00 și 21:00). Motivul acestor restricții severe este aparent faptul că gaming-ul poate duce la dependență, conform autorităților chineze.

Restricțiile de pe TikTok nu vor avea un efect atât de mare asupra copiilor, conform South China Morning Post. Doar 0,34% din utilizatorii Douyin au sub 12 ani, iar 4,18% se situează între 13 și 19 ani.

Etichete: , , , , ,

Sursa: TikTok owner ByteDance limits younger users to 40 minutes a day in China