Care este țara unde copiii se pot juca online doar 3 ore pe săptămână

Scris de | 30 august, 2021
Care este țara unde copiii se pot juca online doar 3 ore pe săptămână

Platformele de gaming din China, precum Tencent și NetEase, vor fi nevoite să limiteze jocurile online pentru minori la doar trei ore pe săptămână, conform unor noi reguli impuse de autoritățile de la Beijing. Această decizie vine ca urmare a unor îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la dependența de gaming a tinerilor și a unor reguli mai severe impuse giganților tech din China.

Astfel, copiii sub 18 ani vor avea acum o limită de o oră de joacă pe zi, de la ora 20:00 la 21:00, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, precum și în zilele cu sărbători legale. Regula anterioară le oferea acestora câte o oră și jumătate pe zi de jocuri online. Companiile de gaming vor fi cele însărcinate cu restricționarea accesului la jocurile lor în afara orelor de joacă, informează Reuters, care spune și că acestea vor trebui să integreze un sistem de verificare a numelui real în jocuri pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

De asemenea, autoritățile spun că vor lucra și cu școlile și părinții copiilor pentru a lupta împotriva dependenței de jocuri video care se răspândește printre tinerii din China.

Noile reguli au fost anunțate astăzi, 30 august, și vin la o lună după ce un articol publicat de instituția de presă a statului numea jocurile video online ca fiind „opiu spiritual”. Deși descrierea a fost ulterior ștearsă, tonul articolului arată că o intervenție a statului în acest sens era inevitabilă.

Etichete: , , ,

Sursa: Kids in China now restricted to just 3 hours of online gaming per week