Elon Musk declară că serviciul de internet Starlink va ieși în curând din faza de beta testing

Scris de | 21 septembrie, 2021
Elon Musk declară că serviciul de internet Starlink va ieși în curând din faza de beta testing
Foto via Business Insider

Elon Musk a scris pe Twitter că rețeaua de internet prin satelit, Starlink, a companiei va ieși din faza beta de luna viitoare. Aceasta este cu două luni mai târziu decât data inițială pe care Musk a dat-o la Mobile World Congress, când a mai spus că se așteaptă ca serviciul să aibă „posibil peste 500.000 de utilizatori în decurs de 12 luni”.

Sistemul Starlink este alcătuit dintr-o constelație de aproape 12.000 de sateliți pe orbite joase ale Pământului, care vor transmite servicii de internet în bandă largă continuă. Un terminal costă 499 de dolari și există o taxă lunară de 99 de dolari pentru servicii. Starlink a deschis perioada de beta testing public în octombrie 2020, iar Musk a declarat în august că SpaceX a livrat utilizatorilor din 14 țări un total de 100.000 de terminale Starlink, care includ o antenă de satelit și un router Wi-Fi. Pe măsură ce beta testing-ul se încheie și mai multe țări pot obține acces la Starlink, este probabil ca numărul să crească, deși este greu de spus când ar putea atinge jumătatea de milion pe care a prezis-o Musk.

Serviciul de internet Starlink este planificat să fie vândut direct consumatorilor din zonele rurale din întreaga lume, printre alți clienți, și promovează viteze de 100 Mbps și 20 Mbps. Cu toate acestea, recenziile serviciului Starlink au fost mixte până acum.

Etichete: , ,

Sursa: SpaceX CEO Elon Musk says Starlink internet service leaving beta in October