Microsoft a anunțat Surface Duo 2, terminalul care vine cu tot ce a lipsit de pe primul Duo

Scris de | 23 septembrie, 2021
Microsoft a anunțat Surface Duo 2, terminalul care vine cu tot ce a lipsit de pe primul Duo

Miercuri, Microsoft a anunțat lansarea noului său smartphone cu două ecrane, Surface Duo 2, care vine cu mai toate lucrurile pentru a căror lipsă a fost criticată prima versiune: 5G, un procesor mai rapid și noi camere.

În termeni de design, Surface Duo 2 vine cu un ecran exterior numit Glance Bar, care ar trebui să îți permită să vezi ce notificații ai și cât este ceasul, amplasamentul său fiind unul oarecum bizar, dar extrem de interesant – în zona balamalei.

Surface Duo 2 vine și cu cel mai nou și puternic procesor de la Qualcomm, Snapdragon 888, iar cele două ecrane măsoară în total 8,3 inci, fiind AMOLED și având o rată de refresh de 90Hz. Memoria RAM a primit și ea un upgrade, fiind acum de 8GB, nu de 6GB, ca la primul Surface Duo. Pentru un sunet mai bun, Microsoft a introdus încă un speaker, sistemul fiind acum stereo.

Camerele au primit poate cel mai mare upgrade: în loc de una singură de 11MP, cum găseai pe Surface Duo, varianta a doua a dispozitivului vine cu patru! Avem așadar o cameră de selfie de 12MP cu f/2.0 și un ansamblu de trei senzori pe spate, alcătuit dintr-o principală de 12MP cu f/1.7, un ultrawide de 16MP cu f/2.2 și un tele de 12MP cu f/2.4.

Și bateria e mult mai mare decât pe prima versiune, atingând acum 4449mAh, față de 3577mAh, cât avea primul Surface Duo.

Surface Duo 2 este disponibil în culorile Glacier și Obisidian și se va vinde în Europa începând cu 21 octombrie, în Franța, Marea Britanie și Germania. Telefonul va mai ajunge și în Japonia, Canada și bineînțeles SUA și va putea fi cumpărat pentru 1499 de dolari, în versiunea sa cu cea mai redusă stocare, 128GB. Varianta de 512GB urcă până la 1799 de dolari.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Microsoft debuts Surface Duo 2 dual-screen Android phone with larger displays and 5G