Câte luni trebuie să lucrezi pentru a cumpăra un iPhone 13

Scris de | 24 septembrie, 2021
Câte luni trebuie să lucrezi pentru a cumpăra un iPhone 13

Gama de iPhone 13 este în sfârșit aici și vine la aceleași prețuri ca și ultima generație, în funcție de locul în care te afli. După cum s-a raportat săptămâna trecută, prețurile iPhone 13 pot crește până la aproape 3.000 de dolari în unele țări. Acum, o nouă cercetare Money SuperMarket arată câte ore (sau luni) trebuie să lucreze oamenii pentru a cumpăra noul iPhone 13 în diferite regiuni ale lumii.

În loc să ia în considerare doar prețul complet al dispozitivelor din fiecare țară, cercetarea se bazează pe cât timp trebuie să lucreze cineva pentru a-și permite un iPhone 13 (versiunea de 128 GB). Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce unele țări pot avea dispozitive iPhone mai puțin costisitoare decât altele, salariul mediu poate fi, de asemenea, mai mic, ceea ce face mai greu pentru oameni să îl cumpere acolo.

Similar cu ceea ce a dezvăluit un recent raport Nukeni, Money SuperMarket arată că Brazilia este cu siguranță țara cu cel mai scump iPhone 13. Acolo, un iPhone 13 de 128 GB costă în jur de 1.449 de dolari. Cineva care câștigă salariul mediu în Brazilia trebuie să lucreze 86 de zile pentru a cumpăra un iPhone nou. Același model costă 1.025 de dolari în Filipine, iar oamenii de acolo trebuie să lucreze 97 de zile pentru a-l cumpăra.

Hong Kong are cel mai ieftin iPhone 13 cu 128GB la prețul de 874 de dolari, iar cei care locuiesc acolo cu un salariu mediu local pot obține un iPhone nou cu șapte zile de muncă. Dar țara care se află în fruntea listei celor mai accesibile iPhone 13 este Elveția, unde oamenii trebuie să lucreze mai puțin de șapte zile pentru a cumpăra un iPhone 13 cu salariul local.

iPhone 13 va fi disponibil oficial în SUA și în alte 30 de țări începând de vineri, 24 septembrie. Apple spune că noile telefoane vor fi lansate în alte 15 țări în octombrie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Buying an iPhone 13 in some countries requires more than 3 months of work, research shows