Când poți să-ți cumperi iPhone 13 în România: Data oficială pentru lansarea locală

Scris de | 22 septembrie, 2021
Când poți să-ți cumperi iPhone 13 în România: Data oficială pentru lansarea locală

Unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului, iPhone 13, va fi disponibil în curând la vânzare și la noi în țară. Până acum, doar două magazine au anunțat oficial data la care vor începe precomenzile pentru gama iPhone 13, dar și data la care acestea vor începe să fie livrate și la care telefoanele vor fi disponibile și pe rafturile lor.

Precomandă iPhone 13

iStyle, distribuitor autorizat Apple în România, dar și Altex au anunțat deja două date importante pentru fanii companiei din Cupertino. iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor fi disponibile la precomandă începând cu data de 1 octombrie, urmând ca disponibilitatea locală oficială să înceapă cu data de 8 a aceleiași luni.

Ce sunt în schimb deja disponibile pentru precomandă, urmând a fi livrate începând cu data de 24 septembrie sunt cele mai noi iPad-uri, de generație a 9-a, dar și mult-doritele iPad Mini, care sosesc însă pe piață la niște prețuri destul de piperate. Poți consulta oferta oficială pe site-urile celor doi retaileri.

iPhone 13 și iPhone 13 Mini

Prezentarea noilor device-uri a început cu iPhone 13 și iPhone 13 Mini, telefoane care au un design cu margini drepte și un look nou pe camerele de spate, care sunt acum aranjate pe diagonală. Pe față, se observă un notch mai mic cu 20%, iar display-ul noilor telefoane este un OLED Super Retina XDR cu 28% mai luminos decât versiunea anterioară. Dimensiunile celor două sunt neschimbate față de anul trecut, având diagonale de 5,4 inci (iPhone 13 Mini) și 6,1 inci (iPhone 13), și ambele au rating IP68.

La interior se află un nou procesor – A15 Bionic – realizat pe 5nm, care are înăuntrul său nu mai puțin de 15 miliarde de tranzistori. Vine cu un CPU cu 6 nuclee, fiind cu 50% mai rapid decât orice alt procesor, conform Apple, în timp GPU-ul este cu 30% mai rapid decât rivalii săi.

Camera este cea care primește poate cele mai mari modificări de pe noile device-uri: iPhone 13 și 13 Mini vor avea practic camerele de pe iPhone 12 Pro Max-ul de anul trecut, însă cu un senzor mai mare pentru principală (cu 47% mai mare, mai exact), pentru a capta mai multă lumină în mediile întunecate.

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max

Ca de obicei, Apple și-a separat gama „Pro”, prezentându-le după modelele sale mai „ieftine”. Astfel, gama Pro de anul acesta vine cu modificări substanțiale, precum și cu lucrul pe care știam că îl vom vedea încă de la sfârșitul prezentării lui iPhone 12 – ecrane de 120Hz.

Design-ul telefoanelor Pro este același ca anul trecut, cu margini drepte și o zonă ușor curbată în dreptul camerelor de pe spate, și culorilor deja existente li se adaugă una nouă – Sierra Blue.

Bineînțeles, de la interior nu lipsește A15 Bionic, noul procesor Apple, care pe versiunea Pro are un GPU cu 5 nuclee, oferind cea mai rapidă performanță grafică de pe orice smartphone, conform producătorului din Cupertino.

Dimensiunile ecranului sunt neschimbate față de anul trecut – 6,7 inci pentru varianta Pro Max și 6,1 inci pentru varianta Pro -, și notch-ul redus în dimensiune poate fi găsit și pe aceste modele. Display-ul este un OLED Super Retina XDR, despre care Apple spune că este complet nou, având o luminozitate maximă de 1000 niți și Pro Motion – adică 120Hz rată de refresh. Aceasta din urmă este variabilă, și poate fi situată între 10Hz și 120Hz, în funcție de aplicație și (foarte interesant) de viteza cu care utilizatorul scrollează sau navighează prin aplicații și meniul telefonului.

Etichete: , , , , ,