Tenda MW5c, un sistem Wi-Fi de tip mesh pentru locuințele mai mari

Scris de | 30 septembrie, 2021
Tenda MW5c, un sistem Wi-Fi de tip mesh pentru locuințele mai mari

Dacă locuiești într-o casă sau apartament mai mari de 120 de metri pătrați, ai cam avea nevoie să apelezi la o soluție de tip mesh pentru a beneficia de un semnal puternic și stabil în fiecare colț al locuinței. Deși sunt ceva mai scumpe, astfel de device-uri vor face față la spații mai mari, de mai multe sute de metri pătrați.

Astăzi vorbim despre necesitatea unei rețele de tip mesh într-o locuință de dimensiuni ceva mai mari, o soluție care ți-ar salva mai multe bătăi de cap pe care le-ai putea avea dacă folosești un router convențional, care nu este pregătit să facă față unui spațiu mai mare, cu mai mulți pereți groși care despart camerele între ele.

O astfel de soluție, pe care am avut ocazia s-o testez în ultima vreme și care mi s-a potrivit de minune este Tenda MW5c. Instalarea este la fel de facilă ca și în cazul celorlalte produse de la compania chineză, însă ușor diferită. Tot ce trebuie să faci e să iei fiecare cub de rețea în parte și să îi asiguri o conexiune la o priză. După ce ai ales „main cube-ul” pe care îl vei conecta la rețea cu ajutorul unui cablu cu mufă RJ-45, celelalte îl vor detecta pe acesta și se vor lega automat la el.

Aplicația rezolvă totul rapid

Tot setupul se realizează prin aplicația dedicată de la Tenda, și nu este nevoie să ai skill-uri de IT-ist ca să poți lega cele trei „puncte” de conectare între ele. De îndată ce acestea se vor detecta unul pe altul, după conectarea la sursa de curent despre care vorbeam mai sus, ele vor afișa o lumină verde care ți va confirma faptul că ești acum online.

În plus, Tenda MW5c face față la locuințe de până la 300 de metri pătrați, fapt care îl plasează într-o categorie total diferită de cea a routerelor. Chiar dacă la viteze va suferi puțin, MW5c se adresează unui segment de clienți care va merge mereu spre zona de stabilitate a semnalului, față de cea a vitezei.

Un alt plus pe care îl putem nota aici este faptul că mesh-ul este unul dual-band, fapt care îți va permite să conectezi mai multe device-uri la el, de diferite tipuri. Și știm cu toții că dacă vorbim despre un ecosistem smart home, atunci ai nevoie de acoperire extinsă, stabilă și de încredere.

Vitezele obținute de mine au variat și nu au depășit oarece valori mai mari (aproximativ 170 Mbps), însă stabilitatea este cuvântul cheie în acest caz. În zone ale apartamentului în care abia obțineam 1-2 linii de semnal atunci când foloseam un router cu 2-4 antene, mă bucur acum de semnal complet, însă nu ne oprim chiar aici. Am constatat că semnalul wireless este în continuare destul de puternic chiar și atunci când ies la plimbare în jurul blocului, deci mesh-ul are o bilă albă aici.

Concluzia connect

Tenda MW5c este o soluție foarte bună pentru utilizatorii care locuiesc la casă și care nu au îndeletniciri de streaming de gaming, sau alte nevoi pentru conexiuni de top. Pentru cei care își doresc doar să poată urmări Netflix din diverse colțuri ale locuinței, sau să se joace diverse titluri online, mesh-ul ar trebui să fie mai mult decât potrivit. În plus, prețul său nu este deloc unul piperat pentru ceea ce oferă, iar instalarea este extrem de facilă. În România, sistemul prezentat mai sus se comercializează pentru aproximativ 500-550 de lei.

Etichete: , ,