Endava face pasul către sistemul de muncă hibrid

Scris de | 5 octombrie, 2021
Endava face pasul către sistemul de muncă hibrid

Endava, compania de software britanică care are peste 8000 de angajați în întreaga lume și peste 3000 în România, anunță că va trece definitiv la sistemul de lucru hibrid. Compania a optat pentru acest model, nu doar ca răspuns la contextul sanitar actual, ci mai ales deoarece angajații săi au spus că preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou.

Conform unui sondaj intern realizat de Endava 75% dintre cei intervievați au declarat că preferă în acest moment să continue să lucreze de acasă, iar 47% au declarat că ar dori să aibă în continuare opțiunea de a lucra atât de acasă, cât și de la birou.

Compania a decis trecerea la sistemul de lucru hibrid, deoarece munca la distanță oferă flexibilitate angajaților, în timp ce posibilitatea de a lucra de la birou asigură colaborarea atât de necesară în cadrul echipelor. „Viitorul este hibrid, îmbinând lucrul de la distanță cu cel împreună la birou, oferim colegilor noștri flexibilitate și posibilitatea de a alege care este modul în care lucrează cel mai bine în fiecare zi”, spune David Churchill, Chief People Officer la Endava.

Potrivit unui studiu PWC publicat în luna martie a acestui an, 72% dintre oameni doresc să aibă atât opțiunea de a lucra de acasă, cât și de la birou. De asemenea, Microsoft, în studiul lor privind tendințele pe piața muncii, declară că  majoritatea oamenilor ar dori să aibă opțiuni flexibile pentru munca de la distanță, în timp ce 67% dintre angajați doresc mai mult în colaborarea în persoană post-pandemie.  

În cadrul Endava, echipele de proiect sunt extrem de importante, mai ales că fiecare acționează cu extrem de multă independență, lucrează împreună și își asumă responsabilitățile împreună. Prin urmare, sistemul de muncă hibrid permite echipelor să lucreze atât de acasă, dar să vină și la birou pentru activitățile comune, cum ar fi Ceremoniile Agile. În plus, angajații Endava vor putea veni la birou pentru programele de training, în programele de internship, workshopuri sau orice alte activități în care interacțiunea față în față este preferată. 

„Când a început pandemia, siguranța colegilor și clienților noștri a fost principala noastră prioritate. Dar știam că pe termen lung nu va fi suficient, deoarece pandemia, ca majoritatea celorlaltor perturbări majore, a schimbat paradigma în multe afaceri. Credem că viitorul muncii este definit de flexibilitate – combinând beneficiile muncii de acasă pentru fiecare dintre noi cu nevoile de sincronizare și aliniere ale echipei. De asemenea, analizele și cercetările noastre ne-au arătat că secretul succesului este într-un raport personalizat între cele două elemente. Fiecare echipă este diferită și are nevoi diferite. Aceasta este fundamentul sistemului hibrid pe care-l propunem acum și vom continua să ne adaptăm pe măsură ce învățăm din experiențele recente”, a declarat Claudiu Constantinescu, Director Regional, Central Europe, Endava.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,