Trump a împins Microsoft spre achiziționarea TikTok: „A fost cel mai ciudat lucru la care am lucrat vreodată”

Scris de | 1 octombrie, 2021
Trump a împins Microsoft spre achiziționarea TikTok: „A fost cel mai ciudat lucru la care am lucrat vreodată”
foto via @eprimefeed.com

În august 2020 a existat un episod suprarealist în industria tech, atunci când Microsoft și-a propus să achiziționeze o parte din TikTok într-o afacere complicată, deoarece administrația Trump urma să aplice sancțiuni asupra platformei. În cele din urmă, TikTok a refuzat Microsoft cu doar o zi înainte ca Oracle să încerce un cu totul alt tip de tranzacție, totul risipindu-se ulterior.

Vorbind la Code Conference, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a spus că întreaga afacere a fost „cel mai ciudat lucru la care am lucrat vreodată”. Ideea este că „TikTok a venit spre noi, nu noi spre la TikTok”, spune el. 

TikTok căuta un partener din SUA care să ajute la „actualizările de securitate care se cereau”. Nadella a crezut că TikTok ar fi putut fi o achiziție bună, deoarece era un serviciu social, bazat pe cloud, care folosea AI. Adică toate domeniile focale pentru Microsoft.

„Este un produs interesant”, spune el. „Însă momentan sunt fericit cu portofoliul nostru”. În cele din urmă, TikTok a informat Microsoft că nu va merge mai departe cu acel acord. Mai târziu în acel an, cu câteva zile înainte de termenul stabilit de Trump pentru compania-mamă ByteDance pentru a-și vinde activele din SUA, TikTok a sugerat că noua administrație a uitat cu totul de interdicție. Președintele Biden a revocat în cele din urmă ordinul în acest an.

Etichete: , ,

Sursa: Trump pushing Microsoft to buy TikTok was ‘strangest thing I’ve ever worked on,’ says Satya Nadella