REVIEW OnePlus Buds Pro: Căști ANC cu un raport calitate/preț excelent

REVIEW OnePlus Buds Pro: Căști ANC cu un raport calitate/preț excelent

Scris de | 6 octombrie, 2021

În ultima vreme am scris mai multe review-uri pentru căști de diferite tipuri. Am avut in-ear cu ANC, over-ear cu ANC, mai scumpe, mai ieftine, iar astăzi vorbim despre OnePlus Buds Pro, poate headsetul cu cel mai bun raport-calitate preț pe care am avut ocazia să îl testez în ultima vreme. Nu doar că m-a impresionat, însă m-a făcut să mă întreb dacă, în calitate de utilizator de iPhone, merită chiar atât de mult AirPods sau AirPods Pro. Să trecem la treabă.

Și, ca să începe cu începutul, voi vorbi prima dată despre designul lui OnePlus Buds Pro. Acesta amintește oarecum prin formă și dimensiuni de AirPods Pro. Cu o singură asemănare destul de mare. Culoarea în care a venit sample-ul meu de test este Matte Black, și asemeni lui Marques Brownlee, și eu sunt adeptul stilului de viață „Matte Black Everything”. Serios, dacă aș putea mi-aș lua și aragaz negru mat.

E ceva în legătura cu această culoare, iar OnePlus a combinat-o perfect cu un argintiu lucios. Rezultatul vorbește de la sine, precum poți vedea și în pozele aferente. Designul ergonomic al căștilor s-a potrivit destul de bine cu urechile mele, iar pentru cei care au de obicei probleme cu mărimea bud-urilor, compania chineză a inclus în pachet și alte două mărimi de capișoane, în funcție de fizionomia intra auriculară a fiecăruia.

Și, pe lângă căști, nici cutia de încărcare nu stă prea rău în ceea ce privește aspectul vizual. Fiind finisată tot în culoarea negru mat, ea este pătrățoasă și se deschide asemeni unui geamantan, așa cum vedem și în cazul Nothing Ear 1. Trebuie să adăugam că avem parte aici și de protecție IPX 4 pe carcasă, ceea ce înseamnă că o scăpare accidentală în piscină a ei nu va produce pagube majore și vei fi „iertat” în funcție de durată și adâncime. În ceea ce privește căștile, de altfel, și ele dispun de o oarece protecție (IP55), fapt care îți va permite să alergi cu ele prin ploaie și praf, de exemplu.

Smart Adaptive Noise Cancellation

OnePlus Buds Pro dispun de trei moduri de Active Noise Cancellation, pentru că, de ce nu, trei sunt mai bune decât unul. Avem aici Faint și Extreme, două dintre modurile pe care le vei folosi mai puțini și doar în situații speciale. După cum sugerează și numele acestora Extreme Noise Cancellation trece buds-urile pe un mod „pe steroizi”, în care ele pot reduce și cu 40 de decibeli zgomotul ambiental.

De partea cealaltă, modul Faint scade puțin capacitățile ANC ale headsetului, pentru a îți permite să fii mai în temă cu lumea înconjurătoare. Acesta e recomandat atunci când mergi pe o stradă circulată și vrei, totuși, să auzi mașinile care trec pe lângă tine.

Iar cel de-al treilea mod, poate acela care va sta mai mereu activat, este cel adaptiv (Smart Adaptive Noise Cancelling). El se mulează automat pe ce ai nevoie și schimbă gradual gradul de eliminare a zgomotului de fundal, în funcție de situația în care te afli. Jonglarea cu cele trei moduri prezentate mai sus, dar și cu alte comenzi se realizează printr-un mod inedit: trebuie să ciupești partea cilindrică a căștilor, timp de mai multe secunde. De altfel, aceasta este interfața de control cu ele, spre deosebire tap-urile obișnuite pe care le vedem la alți producători.

În plus, pe lângă modurile de mai sus avem și Zen Mode, unul proprietar OnePlus. Ce face el e să îți garanteze relaxarea atunci când ai nevoie de o pauză. Poate fi activat din aplicația de Android sau de iOS și va rula sunete liniștitoare în fundal, cu ANC-ul pornit concomitent. Deci, dacă ai probleme cu somnul sau alte activități meditative, Zen Mode îți „va cânta” sunete naturale în urechi, precum ploaie sau valuri.

Sunet

După ce am trecut în revistă cam tot ce se putea, trecem și la cea mai importantă parte a review-ului. Pentru că atunci când îți cumperi o pereche nouă de căști te interesează poate cel mai mult cum se aude muzica la ele. Buds Pro propun un sunet curat, fără joase prea puternice sau înalte care să treacă de un anumit prag supărător.

Chiar și volumul este limitat potrivit. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să dau peste o pereche de căști de la care să vreau mai mult în unele momente, în ceea ce privește intensitatea sunetelor, dar să fi ajuns deja la maximum. Nu este cazul aici, iar Buds Pro vor fi și pe placul celor care vor să asculte muzică ceva mai tare, deși acest lucru nu este prea recomandat din punct de vedere al sănătății auzului.

Per total, Buds Pro oferă o experiență de ascultare cât se poate de apropiată de AirPods Pro, însă se comercializează la jumătate de preț. Și asta ar trebui să dea multora de gândit despre ce e posibil și ce nu, în ceea ce privește specificațiile unui model care se încadrează într-un anumit segment de preț. Ca o comparație, Buds Pro sunt cu mult peste ale mele AirPods 2, și le poți lua în schimbul a aproximativ aceleiași sume (~740 de lei).

Conexiune & Baterie

În primul rând, OnePlus Buds Pro funcționează cu orice device care dispune de Bluetooth și cu orice sistem de operare mobil, deși în cazul în care ai alt telefon decât un OnePlus vei avea nevoie și de o aplicație dedicată lor. Nu este însă un capăt de lume, iar platforma software te va ajuta. E cam același principiu ca și la Razer Opus X, despre care am vorbit mai pe larg aici.

În caz că deții un OnePlus, conectarea lor se va face automat, printr-un pop-up pe ecranul telefonului atunci când deschizi cutia, exact la fel ca și în cazul „legării” AirPods la iPhone, pentru cine cunoaște.

Iar bateria este și ea foarte ok, nefiind dezamăgit nici la acest capitol. Eu am reușit să scot o autonomie de aproximativ 22 de ore, cu tot cu energia stocată în carcasă și cu ANC pornit. Ceea ce nu este chiar puțin pentru niște in-ears. Iar durata de viață cu ANC oprit se extinde și până la aproximativ 30 de ore. Ceea ce vreau să spun este că ai parte de baterie „destulă” și nu trebuie să îți pui prea des problema încărcătorului.

Concluzia connect

OnePlus Buds Pro au reușit să mă impresioneze atât ca design, cât și ca performanță și preț. Sunt o pereche foarte bună de căști in-ear cu un Active Noise Cancelling adaptiv care se comportă foarte bine în varii situații și care te izolează, la nevoie, cum trebuie de mediul înconjurător.

La acest preț, mă îndoiesc că vei putea găsi un headset in-ear cu ANC mai performant, atât pe hârtie cât și în viața reală, deci poate fi adus în discuție aici și o încadrare pe segmentul best-buy.

Etichete: ,