Alexa ar putea fi integrat în spitale și în comunitățile de seniori. O comunicare mai bună ar fi posibilă acum cu ajutorul unui asistent virtual

Scris de | 26 octombrie, 2021
Alexa ar putea fi integrat în spitale și în comunitățile de seniori. O comunicare mai bună ar fi posibilă acum cu ajutorul unui asistent virtual
foto via @ubergizmo.com

Amazon are două noi programe care integrează Alexa în spitale și în comunitățile de seniori, a anunțat astăzi compania. Acestea sunt rulate prin Alexa Smart Properties, care permite organizațiilor să dețină un sistem Alexa centralizat.

„La începutul pandemiei, spitalele și centrele de bătrâni ne-au contactat și ne-au rugat să îi ajutăm să creeze Alexa și să dea voce în comunitățile lor”, a declarat Liron Torres, lider global pentru Alexa Smart Properties, într-un interviu pentru The Verge. Spitalele doreau modalități de a interacționa cu pacienții fără a utiliza echipament de protecție, iar comunitățile de persoane în vârstă aveau nevoie să conecteze membrii familiei cu personalul.

Programul permite centrelor pentru seniori să folosească dispozitivele Amazon Echo pentru a trimite anunțuri sau alte mesaje în camerele rezidenților. În timpul pandemiei de COVID-19, multe facilități s-au bazat pe foi de hârtie tipărite strecurate sub ușile rezidenților pentru a comunica modificările protocoalelor. Programul Alexa le permite să trimită mesaje instantaneu în camerele pacienților.

De asemenea, rezidenții pot efectua apeluri prin Alexa către membrii familiei sau prieteni fără a fi nevoiți să se bazeze pe un membru al personalului.

În spitale, programul Alexa Smart Properties le permite asistentelor să comunice cu pacienții prin intermediul funcțiilor de apelare și interfon, fără a fi nevoie să intre în camerele pacienților. Aceștia ar putea pune întrebări sau asistentele ar putea verifica cum se simte cineva prin intermediul funcției.

Etichete: ,

Sursa: Amazon announces Alexa program for hospitals and senior care