Motivul pentru care un om a dat în judecată Apple pentru doar 1383 de dolari

Scris de | 28 octombrie, 2021
Motivul pentru care un om a dat în judecată Apple pentru doar 1383 de dolari
foto via @apple.com

Suntem obișnuiți să auzim că Apple este dată în judecată pentru milioane sau chiar miliarde de dolari, dar cifra cerută în acest caz este mult mai mică. Un bărbat din San Francisco a intentat un proces împotriva companiei din Cupertino pentru 1.383,13 dolari, costul total al unui iPhone 12 pe care Apple a refuzat să-l repare, deși este încă în garanție.

Insider raportează că procesul lui Theodore A. Kim, intentat în instanța pentru cereri cu valoare redusă, este rezultatul refuzului angajaților Apple de a repara iPhone-ul 12, despre care el susține că este în garanție până în octombrie 2022. Potrivit lui Kim, el a cumpărat iPhone 12 de la un vânzător autorizat Apple din Vietnam în octombrie 2020. La întoarcerea în SUA acesta a suferit defecțiuni. A sunat la Apple și i s-a spus să aducă telefonul într-unul dintre punctele sale locale de vânzare .

Kim a spus că Apple nu numai că a refuzat să repare telefonul, dar compania i l-a returnat cu alte defecte in plus. La câteva săptămâni după ce iPhone-ul său 12 i-a fost returnat, Kim a depus o plângere la Better Business Bureau (BBB).

Kim, disperat să-și facă telefonul să funcționeze, s-a oferit să plătească reparațiile din propriul buzunar, dar Apple a refuzat și această opțiune. Kim a încercat chiar să trimită un e-mail lui Tim Cook la sfârșitul lunii iunie, cerând ajutorul CEO-ului Apple pentru a rezolva problema. Kim încă așteaptă un răspuns, așa că a apelat la tribunal pentru a încerca să recupereze măcar valoarea telefonului.

 

 

Etichete: , , ,

Sursa: Man sues Apple for $1,383 over refusal to repair an iPhone 12 that was under warranty