POCO M4 Pro 5G, lansat oficial: Specificații și disponibilitate

Scris de | 9 noiembrie, 2021
POCO M4 Pro 5G, lansat oficial: Specificații și disponibilitate

POCO a anunțat astăzi lansarea globală a POCO M4 Pro 5G, un mid-range care va fi disponibil la nivel global, inclusiv în țările din vestul Europei și din sud-estul Asiei.

Noul dispozitiv POCO aduce în prim-plan procesorul MediaTek Dimensity 810 construit pe 6 nm și vine echipat cu un display cu rată de refresh de 90Hz, și încarcare rapidă la 33W.

Procesor MediaTek Dimensity 810

Mediatek Dimensity 810 este un procesor octa-core ce aduce un salt al performanțelor în comparație cu generația precedentă și asigură o eficiență mai bună. Dezvoltat pe arhitectura de 6nm, POCO M4 Pro 5G are un consum eficient de energie. Bateria va rezista mai mult, chiar dacă alimentează două nuclee Cortex-A76 ce rulează la 2.4GHz, șase nuclee ARM CortexA55 ce rulează la 2.0GHz, dar și un procesor grafic ARM Mali-G57 MC2 ce rulează la 1068MHz.

De asemenea, telefonul are și elementele prezente pe toate flagship-urile, inclusiv conectivitatea asigurată de modemul 5G integrat și suportul pentru 5G dual în standby, alături de tehnologia UFS 2.2 pentru viteze de scriere secvențială mai mari și capabilități de multitasking mai bune.

Încărcare rapidă la 33W

POCO M4 Pro 5G este primul telefon inteligent din Seria M dotat cu tehnologia de încărcare rapidă la 33W. Este și cea mai rapidă încărcare disponibilă pe segmentul său. Telefonul vine cu un încărcător de 33W în cutie, iar alimentarea bateriei de 5000mAh până la 100% durează doar 59 de minute, aproape jumătate din timpul necesar telefoanelor din generația precedentă.

Display smart FHD+ și trei variante de culoare

Dotat cu o rată de răspuns la atingere de 240Hz, și cu o rată de refresh de 90Hz Dynamic Switch DotDisplay, telefonul asigură o fluiditate mai bună. În același timp, rata de refresh dinamică a lui POCO M4 Pro 5G se adaptează automat la tipul de conținut redat, ceea ce extinde durata de viață a bateriei.

Videoclipurile rulează la 60fps, filmele la 25fps, în timp ce jocurile rulează atât la 60fps, cât și la 90fps. De asemenea, motorul pe axa-X al dispozitivului POCO oferă experiențe haptice la atingere, precum vibrațiile din timpul jocurilor.    

POCO M4 Pro 5G cântărește doar 195g și are 8.75mm grosime. În plus, senzorul de amprentă lateral a fost reproiectat. De asemenea, telefonul este disponibil în trei variante de culoare stilate, cu finisaje mate: POCO Yellow, Power Black și Cool Blue. 

Camera de 50MP

POCO M4 Pro 5G este primul telefon al Seriei M dotat cu o cameră principală de 50MP și cameră ultra-wide de 8MP. Nu lipsesc elementele creative ale soft-ului camerei, precum Night Mode, Kaleidoscope, Slow motion și Time-lapse video.

POCO M4 Pro 5G va fi disponibil în trei variante de culoare: POCO Yellow, Power Black și Cool Blue, dar și în trei variante de stocare: 4GB+64GB, 6GB+128GB și 8GB+128GB (în Indonezia).

Etichete: , ,