Evită aglomerația de Sărbători cu Google Maps

Google-Maps-gets-useful-function-to-avoid-Christmas-shopping-confusion

Dacă în Marea Britanie, se comunică pe canale mai mult sau mai puțin oficiale cetățenilor să își cumpere deja cadourile de iarnă în noiembrie, ca să fie siguri, dacă Târgul din Munchen de Crăciun a fost anulat, dar cel din Sibiu nu, dacă magazinele vor accepta doar persoane vaccinate sau nu, ei bine, rămâne de văzut. Un lucru cert rămâne frenezia de a cumpăra cadouri și cum acest lucru este inevitabil, mai ales la români, ba este chiar obligatoriu am putea spune că avem o problemă. Nu toată lumea va comanda online, așa că trebuie să fim atenți în aceste vremuri de pandemie. Mai ales că, în ciuda numărului de oameni vaccinați, cazurile sunt din nou în creștere, mai ales în Europa.

Din fericire, vom avea un instrument la dispoziție pentru a evita aglomerațiile. Pentru a vă ajuta să combateți aglomerația de vacanță, Google Maps își extinde funcția Area Busyness pentru a include locații mai frecventate, cum ar fi magazine, muzee, parcuri și alte locuri de agrement.

La deschiderea Google Maps pe smartphone-ul dumneavoasră, veți putea scana cât de ocupată este o anumită zonă. Puteți mări pentru a afla câte persoane sunt într-un magazin și puteți planifica din timp, astfel încât să nu rămâneți niciodată blocat – fie că este vorba de oameni sau de trafic. Potrivit Gizmodo, funcția va fi lansată la nivel global pentru Android și iOS.

În plus, în fila Director actualizată a aplicației, utilizatorii vor putea vedea câți oameni sunt într-un centru comercial, gară sau aeroport. Acesta va sublinia care zone ale unei locații sunt cele mai puțin aglomerate, astfel încât să puteți păstra în continuare 6 metri distanță (ultima recomandare) în timp ce faceți cumpărături în această perioadă aglomerată.

Dacă încă ezitați să mergeți la cumpărături, Google are și o soluție pentru asta. Aplicația Maps și-a extins serviciul de ridicare a alimentelor la mai multe magazine din Staele Unite, cum ar fi Kroger, Fry’s, Ralphs și Mariano’s. În prezent, există 2.000 de locații din 30 de state din SUA din care să alegeți. Vă va informa chiar și în timp real când să vă duceți pentru a vă ridica transportul. Iată o idee bună, așteptăm să fie implementată și în România de marile lanțuri de retail.

 

Gigantul tehnologic a spus că majoritatea utilizatorilor au petrecut mai puțin de cinci minute așteptând cumpărăturile lor, așa că  aceasta poate fi noua paradigmă de a face cumpărături, mai ales de Sărbători.