Telefonul Google pliabil – abandonat chiar înainte de lansare?

Scris de | 18 noiembrie, 2021
Telefonul Google pliabil – abandonat chiar înainte de lansare?

Mai nou, se pare că fiecare producător de smartphone-uri sare în barca tehnologiilor pliabile, noua modă din tehnologie. Ei bine, toată lumea, cu excepția Google.

În timp ce renumiți experți în tehnologie au fost informați anterior că Google lucrează la un telefon Pixel pliabil, Ross Young de la Display Supply Chain Consultants (DSCC), prin revista de profil Gizmodo, află acum de la partenerii din lanțul de aprovizionare că gigantul tehnologic nu crede că proiectul mai merită urmărit. Ca atare, planurile pentru zvonul „Google Pixel Fold”, așa cum ar fi trebuit să fie numit smartphone-ul, au fost anulate.

Se credea că viitorul Pixel Fold seamănă cu Samsung Galaxy Z Fold 3 în specificații. Cu toate acestea, camerele sale ar fi fost inferioare – față de cele ale Samsung și chair ale altor telefoane Google. Gigantul tehnologic a lansat deja Pixel 6 și 6 Pro iar Pixel Fold s-ar fi bazat pe aceeași configurație a camerei ca și Pixel 5. Ar avea un senzor „vechi” IMX363 de 12,2 MP, prezent în telefoanele Pixel la fel de vechi ca Pixel 3, o cameră principală IMX386 de 12 MP ultra-wide și o pereche de senzori IMX355 de 8 MP pentru partea frontală.

Pixel Fold ar fi pierdut în fața rivalului său direct, Galaxy Z Fold 3, încă de la început, deoarece nu avea o cameră sub ecran sau culoare la încapsulare, a detaliat Young în postarea sa de blog.

„Sursele noastre au indicat că Google credea că produsul nu va fi atât de competitiv pe cât ar trebui să fie”, a scris el. De asemenea, ar fi prea costisitor să aduci ceva pentru „o mică piață de nișă” și să încerci să concurezi cu Samsung, a adăugat Young.

Google ar putea reveni în cele din urmă la idee, dar aceasta nu este o posibilitate în viitorul apropiat. „Nu în 2021 și se pare că nu în prima jumătate a anului 2022”, a spus Young în predicția sa despre când Google ar putea lansa vreodată Pixel Fold.

Deși compania își reduce din timp pierderile, probabil că încă simte că nu este un moment oportun pentru o lansare riscantă. La urma urmei, viitorul său sistem de operare Android 12L este proiectat pentru a găzdui afișaje mai mari, inclusiv ecrane flexibile pentru smartphone-uri precum cel al Pixel Fold. Interfața de utilizare are un aspect cu două coloane care ar fi fost ideal pentru smartphone-ul nelansat. Bursa pariurilor pe acest subiect rămâne deschisă.

Etichete: , , , ,