Instagram te-ar putea obliga să îți faci selfie-uri video pentru a îți confirma identitatea

Scris de | 19 noiembrie, 2021
Instagram te-ar putea obliga să îți faci selfie-uri video pentru a îți confirma identitatea
foto via @indianexpress.com

Platformele de social media sunt pline de roboți și persoane care se prefac a fi alti oameni. Având în vedere cât de ușor este să creezi un cont și să încarci o fotografie a altcuiva, a devenit o problemă reală.

Cu toate acestea, Instagram ar putea lucra la o modalitate de a rezolva acest lucru prin utilizarea video-urilor de tip selfie. Acest lucru este potrivit unui tweet al lui Matt Navarra, care a descoperit o funcție pe Instagram în care le cere utilizatorilor să facă un selfie video pentru a-si confirma identitatea.

Pentru cei preocupați că Instagram are acces la videoclipurile tale și le folosește pentru altceva, textul sugerează că acest videoclip nu va fi niciodată publicat și va fi șters după 30 de zile. De asemenea, susține că nu va fi folosit pentru recunoașterea facială sau pentru a colecta date biometrice, ceea ce este în conformitate cu anunțul recent al Meta conform căruia își vor închide programul de recunoaștere facială și vor șterge toate datele.

Se pare că nu este prima dată când Instagram încearcă să folosească selfie-uri video pentru a confirma identitatea utilizatorului. După cum raportează XDA Developer, în august anul trecut, compania testa deja funcția.

Etichete: , ,

Sursa: Instagram Might Soon Require Video Selfies To Confirm Your Identity