El Salvador va construi „orașul Bitcoin”, un loc unde totul va fi dedicat criptomonedei

Scris de | 23 noiembrie, 2021
El Salvador va construi „orașul Bitcoin”, un loc unde totul va fi dedicat criptomonedei
foto via @ubergizmo.com

La începutul acestui an, El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat bitcoin ca mijloc de plată legal. Guvernul și-a lansat, de asemenea, propriul wallet digital și a oferit 33 de dolari în bitcoin tuturor cetățenilor săi. Acum se pare că guvernul duce totul la următorul nivel. Într-un anunț al președintelui țării Nayib Bukele, se pare că guvernul El Salvador va construi un „oraș bitcoin” în regiunea de sud-est a La Unión, la baza vulcanului Conchagua.

Se pare că vor să profite de energia geotermală a vulcanului pentru a ajuta la alimentarea minelor de bitcoin. Orașul va fi, de asemenea, proiectat pentru a reprezenta forma unei monede mari și, potrivit președintelui Nayib Bukele, „Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port – totul este dedicat Bitcoin”.

Este o idee destul de nebună, deși nu este clar când va fi finalizată. Deși este interesant că El Salvador îmbrățișează viitorul monedei digitale precum bitcoin, mulți au criticat decizia. Acest lucru se datorează în principal volatilității bitcoin, care poate fluctua dramatic în preț, despre care unii s-au temut că ar duce la instabilitate și inflație.

Etichete: , , ,

Sursa: El Salvador Is Taking Its Adoption Of Bitcoin To Whole New Levels