Instagram introduce funcția de control parental

Scris de | 10 decembrie, 2021
Instagram introduce funcția de control parental

La începutul acestui an, a fost dezvăluit că Instagram plănuia să dezvolte o platformă specială pentru copii, dar în cele din urmă a decis să anuleze pentru moment proiectul. Pentru părinții care au adolescenți ce petrec mult timp pe Instagram, există însă o îngrijorare față de tipul de conținut pe care îl văd și cu cine ar putea interacționa, astfel că Instagram a anunțat planuri de a introduce controlul parental în aplicație.

Potrivit lui Adam Mosseri, șeful Instagram: „Părinții și tutorii știu ce este mai bine pentru adolescenții lor, așa că intenționăm să lansăm primele noastre instrumente în martie pentru a-i ajuta să-și ghideze și să-și susțină adolescenții pe Instagram. Părinții și tutorii vor putea vedea cât timp petrec adolescenții lor pe Instagram și vor putea stabili limite de timp.”

Mosseri adaugă, de asemenea, „Vom oferi adolescenților o nouă opțiune de a-și anunța părinții dacă raportează pe cineva, oferindu-le părinților posibilitatea de a vorbi despre asta cu ei. Aceasta este prima versiune a acestor instrumente; Vom continua să adăugăm mai multe opțiuni în timp.” De asemenea, vor exista resurse suplimentare sub forma unui centru educațional care va include tutoriale despre produse, sfaturi și multe altele.

Instagram a anunțat anterior funcția „take a break”, care îți va reaminti să faci o pauză după prea multe ore de scrolling, pe care acum o va extinde în mai multe țări precum SUA, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Noua Zeelandă și Australia.

Etichete: , ,

Sursa: Instagram Announces Plans To Launch Parental Controls