Orange anunță înscrieri record pentru SuperCoders 2021

Scris de | 13 decembrie, 2021
Orange anunță înscrieri record pentru SuperCoders 2021

Cea de a 8-a ediție a programului de educație digitală SuperCoders a atras un număr record de coderi juniori dornici să descopere secretele programării. Peste 370 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și-au înscris animațiile în concursul național de programare dezvoltat de Orange și Simplon România, în timp ce mai mult de 3.700 de pasionați de tehnologie au luat parte la webinarele online. Numărul tot mai mare de participanți confirmă, așadar, importanța educației în acest domeniu și dorința copiilor și a adolescenților de a-și dezvolta abilitățile digitale.

Pentru a participa la concursul național SuperCoders 2021, copiii au avut de dezvoltat o animație în Scratch prin care să continue povestea personajului Coder. Această activitate le-a testat micilor coderi imaginația și gândirea logică, necesare pentru a contura structura poveștii și le-a oferit ocazia să-și pună în practică noțiunile de programare de bază. Astfel, sute de noi povești au luat viață anul acesta în cadrul SuperCoders, iar juriul le-a selectat și le-a premiat pe cele mai creative și complexe dintre ele.  

Din cei 370 de copii care și-au înscris lucrările în competiție, 50 vor avea ocazia să aprofundeze acest domeniu în cadrul ultimei etape a programului, Academia SuperCoders. Aceasta reprezintă un modul avansat de programare, iar aici micuții vor învăța noțiuni introductive de JavaScript pe parcursul a 12 săptămâni de cursuri online.

Lista completă a câștigătorilor, disponibilă aici, arată că sunt tineri pasionați de tehnologia digitală în toată țara, din Baia Sprie până în Giurgiu. Cei mai mulți copii înscriși vin din județele Brăila, Cluj, Iași și din București, iar cele mai reușite animații au venit din Baia Mare (Locul I), Galați, Bacău, București, Adjud și Timișoara.

Cum a perceput juriul evoluția copiilor din acest an?

“În primul rând, vrem să felicităm toți copiii care au participat la Concursul Național SuperCoders, transpunându-și ideile și creativitatea în animații prin cod. Am jurizat și noi, atenți la poveste, grafică, animație și interactivitate, timp de 14 ore în total. Și nu putem decât să fim foarte fericiți – în fiecare an de jurizare remarcăm progresul noilor generații, tot mai dornice și pregătite să învețe și să folosească programarea în moduri ingenioase și eficiente”, au descris Creative Monkeyz, creatori de conținut, experiența lor de jurizare.

Ca de fiecare dată, înscrierile copiilor au fost jurizate de experți din diferite domenii, de la mediul digital și programare, până la parenting: Florin Spătaru, Digital Marketing Manager Orange România, Roxana Rugină, fondator Simplon România, Florina Dumitrache, CEO și Co-fondator al CyberEDU, Anca Gheorghe, specialist în marketing & PR și blogger de parenting la Blog în Tandem și nu în ultimul rând, Ramona Pop Cordos și Codin Sebastian Pop – Creative Monkeyz .

Noua generație #SuperCoders va termina cursurile Academiei în aprilie 2022 și, pentru toți participanții SuperCoders 2021, educația digitală poate reprezenta deschiderea unui nou drum către o carieră în domeniu. Orange România invită copiii pasionați de programare din toată țara să fie cu ochii pe programul SuperCoders pentru ediția de anul viitor.

Un material amănunțit despre ceea ce înseamnă programul SuperCoders și reușitele sale poate fi citit aici.

Etichete: , , , ,