WhatsApp te va lăsa să transferi criptomonede la fel cum trimiți fișiere media în aplicație

Scris de | 13 decembrie, 2021
WhatsApp te va lăsa să transferi criptomonede la fel cum trimiți fișiere media în aplicație
foto via @androidauthority.com

Știm că Meta (cunoscută anterior ca Facebook) a fost interesată de criptomonede. Compania a încercat anterior să-și lanseze propriul crypto, numit Libra, dar din cauza diverselor obstacole, în cele din urmă nu s-a mai întâmplat.

Acestea fiind spuse, se pare că Meta nu renunță încă la planurile sale legate de criptomonede, deoarece WhatsApp, deținută de Meta, a anunțat recent că va lansa o funcție de plată în criptomonede în SUA pentru un număr mic de utilizatori (probabil că aceasta va fi lansată la mai mulți utilizatori în viitor).

Sistemul de plată se va face prin integrare cu Novi, un portofel digital deținut de Meta, și va folosi moneda stabilă Paxos Dollar care este legată de dolarul american, ceea ce înseamnă că poți tranzacționa criptomonede cu alți utilizatori.

Utilizatorii pot trimite și primi plăți în criptomonede așa cum ar trimite sau primi fișiere media, iar ulterior își pot retrage banii la o bancă unde vor primi echivalentul cash. În prezent, nu par să existe taxe asociate cu utilizarea funcției, iar utilizatorii vor putea trimite și primi bani de câte ori doresc.

WhatsApp nu este nu este la prima încercare de a-și folosi platforma pentru a trimite sau a primi bani. Serviciul este disponibil în alte țări, cum ar fi India și Brazilia, dar folosește mai degrabă forme tradiționale de bani decât crypto, așa că aceasta ar fi o premieră pentru companie.

Etichete: ,

Sursa: WhatsApp Launches Support For Cryptocurrency Payments