Samsung anunţă procesorul Exynos 2200 cu tehnologie AMD pentru GPU

Scris de | 18 ianuarie, 2022
Samsung anunţă procesorul Exynos 2200 cu tehnologie AMD pentru GPU

Samsung lucrează de câţiva ani la „the next big” în zona procesoarelor de mobil şi anume un chipset care aduce la pachet şi un GPU dezvoltat de AMD. El face posibil ray tracing-ul pe mobil, iar astăzi Exynos 2200 a devenit oficial.

Noul procesor Samsung Exynos 2200 va ajunge pe telefoanele premium ale companiei din 2022, inclusiv seria Samsung Galaxy S22. Noul procesor a fost creat pe baza tehnologiei EUV de 4 nanometri. Este un CPU octa core cu nuclee ARMv9 şi cu 3 seturi de nuclee: un Cortex-X2 singular, 3 nuclee „mari” Cortex-A710 şi 4 nuclee „mici” Cortex-A510.

Dispune şi de un GPU Xclipse bazat pe tehnologie AMD RDNA 2, care Samsung promite că va aduce experienţa de pe console pe mobil. Primim inclusiv ray tracing accelerat de hardware şi variable rate shading. Ray tracing are rolul de a simula modul în care lumina se comportă în realitate şi să îl reproducă fidel în jocuri. Variable rate shading scade reduce shading rate-ul în zone din joc pentru a „stresa” mai puţin GPU-ul.

Există în cadrul acestui procesor şi un manager de consum şi performanţă, AMIGO, dar şi un nou NPU pentru sarcini legate de AI. Zona de procesare de imagine suportă camere de până la 200 MP şi filmare 4K HDR şi 8K. Samsung Exynos 2200 mai aduce şi un modem 3GPP Release 16 5G, cu suport pentru benzi sub-6 GHz şi mmWave. Pe hârtie vitezele pot ajunge până la 10 Gbps.

Procesorul suportă memorie LPDDR5, stocare UFS 3.1 şi are un element Integrated Secure Element, folosit pentru a stoca chei criptografice. Producţia să a început deja şi sunt şanse mari să îl vedem pe Galaxy S22.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Gizmochina