Asistentul Google și-a schimbat zgomotul alb calmant și îi stresează pe utilizatori

Scris de | 20 ianuarie, 2022
Asistentul Google și-a schimbat zgomotul alb calmant și îi stresează pe utilizatori

Asistentul Google, inclus în difuzoarele inteligente și dispozitivele Android de la Google, vine cu o funcție care va permite utilizatorilor să redea diverse sunete ambientale.

Medii precum ploaia și un șemineu pot fi recreate pentru o seară liniștitoare, iar zgomotul alb clasic ajută la umplerea unui spațiu altfel liniștit. Ce înseamnă zgomot alb? Sunet care conține multe frecvențe cu intensități egale.

Dar, în ultimul timp, zgomotul alb al Google a fost orice altceva decât relaxant, mai ales pentru utilizatorii de lungă durată. O schimbare bruscă a determinat ca piesa muzicală pe care mulți s-au bazat pentru a-și putea adormi singuri sau copiii mici, să fie înlocuită cu una mai scurtă și mai puțin calmă. Poate cea mai proastă parte a acestei situații este că atunci când piesa este redată în mod repetat, zgomotul acesta devine extrem de deranjant

O postare pe forumul Google Nest este plină de comentarii de la utilizatori obosiți și părinți epuizați, însă cumva ușurați că nu au fost singurii care au observat o schimbare, dar reticente ca noua piesă să rămână.

„Vorbesc ca și cum aș fi nebun”, scrie un utilizator. „Credeam că am urechile înfundate sau așa ceva”.

„Copilul meu a observat schimbarea sunetului și acum se trezește în timpul nopții”, continuă internauții preocupați. „Vă rugăm să reveniți la zgomotul inițial. Era mult mai frumos”.

Un tweet din contul Made by Google spune: „nu avem detalii de împărtășit despre motivul pentru care a fost schimbat sunetul de zgomot alb al Google Home”, iar un alt răspuns i-a cerut utilizatorului „să ne spună comenzile exacte pe care le folosești pe dispozitivul tău”.

„Suntem conștienți de rapoarte similare cu privire la modificările zgomotului alb și am dori să adunăm mai multe detalii”, scrie tweet-ul, ceea ce indică faptul că schimbarea ar fi putut să nu fi fost una deliberată.

Indiferent dacă este sau nu un accident, ușurarea vine sub forma unui răspuns oficial pe firul nemulțumit al forumului, confirmând că pista originală de zgomot alb a revenit și „funcționează așa cum a făcut-o anterior”.

Astfel, putem acum cu toții (la propriu) să dormim mai ușor în seara asta.

Etichete: