Canon prezintă EOS R5 C, o cameră hibrid capabilă de filmare 8K

Scris de | 20 ianuarie, 2022
Canon prezintă EOS R5 C, o cameră hibrid capabilă de filmare 8K

Canon a prezentat pe 19 ianuarie 2022 camera EOS R5 C, o cameră cinematică hibrid care combină abilităţile seriei Cinema EOS cu cele ale unui Canon R5. Noul venit dispune de un senzor full frame de 45 de megapixeli CMOS, un procesor DIGIC X şi poate filma în 8K.

E vorba despre captura 8K RAW 12 bit 30p sau 8K 60p, dar în cazul 60p avem nevoie să conectăm o sursă externă de alimentare. Se pot face şi fotografii de 45 de megapixeli cu captură continuă la 20 FPS. Se poate filma şi în 4K la 120 FPS, care ar reduce unghiul de vizualizare, dar păstrând şi autofocalizarea. Mulţumită unui sistem de răcire activă veţi putea filma în 8K ore bune şi există şi suport HDR PQ şi HLG.

Pentru autofocalizare avem sistemul Dual Pixel CMOS AF, dar şi sistem de focalizare cu detecţie a ochilor şi de urmărire a capetelor subiecţilor umani. Mai există şi funcţionalitate de detecţie a vehiculelor şi a animalelor de companie. Trebuie spus şi că nu beneficiem de stabilizare on body, ci de stabilizare electronică coordonată cu obiectele cu stabilizare optică.

Procesorul DIGIC X aduce şi o sensibilitate ISO de până la 51.200, iar camera e capabilă de captură 10 bit HEIF, cu dynamic range larg şi cromatică largă. Captura se produce la nivel intern în format Cinema RAW Light 12 bit, la dimensiuni rezonabile de fişiere totuşi. Există şi variante de formaturi RAW: RAW HQ şi RAW ST, dar şi RAW T. Camera are două sloturi pentru carduri de memorie (CFExpress 2.0 Type B şi UHS-II SD).

Canon EOS R5 C dispune de un ecran ratabil LCD HD de 3.2 inch, dar şi de o cătare electronică de 0.5 inch cu panou OLED. Un total de 13 butoane personalizabile va sta la dispoziţie de asemenea. Toate într-un corp din aliaj de magneziu, rezistent la apă şi praf, iar toată camera cântăreşte 680 de grame. Dispozitivul vine în aprilie de la preţul de 5129 de euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena