Cum a câștigat un student 100.500 USD de la Apple

Scris de | 3 februarie, 2022
Cum a câștigat un student 100.500 USD de la Apple

 

Compania Apple a acordat o recompensă de 100.500 USD unui student în securitate cibernetică, acesta demonstrând cu succes o vulnerabilitate în camerele web Mac, care expune dispozitivele la potențiale hacking-uri.

Ryan Pickren, studentul, a spus că defectul a avut de-a face cu probleme legate de funcțiile iCloud și Safari ale mărcii. Deși vulnerabilitățile au fost remediate de atunci, bug-ul a deschis camerele web pentru infractorii cibernetici în acea perioadă.

Potrivit Tech Times, Pickren a explicat că descoperirea sa a arătat că hackerii rău intenționați ar putea obține acces deplin la conturile de pe web ale unui utilizator, inclusiv informațiile bancare de pe internet, PayPal și iCloud.

În plus, răuvoitorii ar putea să folosească de la distanță camera, microfonul și serviciile de partajare a ecranului pe Mac, lăsând utilizatorii vulnerabili la a fi urmăriți sau ascultați fără știrea lor, în ciuda micilor alerte luminoase încorporate în sistem.

Interesant, Pickren a primit cu 500 USD mai mult decât plata obișnuită pentru descoperirile de această facrtură legate de iCloud, conform iThinkDifferent. Se crede că aceasta a fost cea mai mare sumă plătită oricui în cadrul programului de recompensă pentru erori al companiei. Se pare că tot ce aveți de făcut pentru a câștiga 100 de mii de dolari de la compania cu mărul mușcat este să descoperiți o breșă de securitate iar noi vă dorim mult succes, veți avea nevoie!