Amazon crește prețurile abonamentului Prime, invocând salariile și costurile în creștere

Scris de | 4 februarie, 2022
Amazon crește prețurile abonamentului Prime, invocând salariile și costurile în creștere

 

Pentru cei care cumpără frecvent online, iată o atenționare de prețuri crescute: abonamentul Amazon Prime devine din ce în ce mai scump.

Gigantul de vânzare cu amănuntul online crește prețul serviciului său de membru la 139 USD pe an sau 14,99 USD pe lună, în creștere de la 119 USD anual și, respectiv, 12,99 USD lunar.

Amazon a spus că creșterea prețurilor s-a datorat „expansiunii continue a beneficiilor membrilor Prime, precum și creșterii salariilor și a costurilor de transport”.

Potrivit NPR.org, noii membri se vor confrunta cu schimbarea prețului începând cu 18 februarie, în timp ce membrii existenți o vor vedea reflectată doar atunci când abonamentul lor trebuie reînnoit după data de 25 martie.

Aceasta este prima modificare a prețului pentru Amazon Prime din 2018, deși s-ar putea argumenta că pandemia de COVID-19 a adus mai mult beneficii decât nenorociri pentru site-ul de vânzare cu amănuntul.

Conform Engadget, profitul net al companiei a crescut cu aproape 57%, la 33,4 miliarde de dolari în 2021, și s-a confruntat cu reacții de adversitate constante din cauza tratamentului pe care îl oferă angajații săi, așa că nu toată lumea va fi de acord cu creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, există un preț de plătit pentru comoditate și transport gratuit și, fără ca nimeni să fie mai înțelept ca să știe când pandemia se va încheia definitiv, mulți ar putea alege să plătească prețuri mai mari, deși cu o reticență inițială. Shopping-ul online cere sacrificii, suntem conștienți de acest lucru.  

Etichete: , ,