David Guetta a susţinut un concert digital unic pe platforma Roblox

Scris de | 4 februarie, 2022
David Guetta a susţinut un concert digital unic pe platforma Roblox

David Guetta, numit din nou cel mai bun DJ al anului de DJ Mag 2021 a susţinut un concert în jocul Roblox pe 4 februarie de la ora 2 AM, ora României. DJ-ul francez a făcut istorie prin reprezentaţia de la Luvru în noaptea dintre anii 2020 şi 2021 şi acum se alătură trendului concertelor în universuri virtuale.

Artistul a fost reprezentat în Roblox de un avatar construit după el, într-un cadru setat pe o tematică galactică. Au avut loc furse cu obstacole ce includ asteroizi, concursuri de dans, battle-uri intre DJ şi a fost pus la cale un puzzle secret pentru deblocarea unor noi abilități. S-a vândut merchandise virtual, iar la final a fost un Q&A cu superstarul. Miezul experienţei a fost totuşi acele 45 de minute de concert exclusive pentru comunitatea Roblox.

David Guetta declară despre noul proiect că “lucrul la acest concert mi-a permis să aduc la viață cele mai creative idei într-un design virtual de excepție.Am construit unul din cele mai inovative concerte din viața mea și va fi o experiență unică pentru mine, cât și pentru oameni.”

Ora de muzică se va repeta în continuu tot weekendul de 4-6 februarie în cadrul jocului.

Acest trend al concertelor în jocuri din istorica recentă a fost pornit de DJ Marshmello în Fortnite în februarie 2019. În 2020 Travis Scott a ţinut la rândul său un concert psihedelic în Fortnite, în vreme ce în 2021 Ariana Grande a avut mega show în titlul Epic Games. Trupa Korn, care apropo tocmai a scos un album nou a ales jocul AdventureQuest 3D, unde a ţinut de asemenea un show folosind avataruri inspirate de personaje din joc.

Cu Metaverse-ul la orizont astfel de reprezentaţii vor fi tot mai dese.

 

Etichete: , ,