Sonos cumpără un startup audio Bluetooth care alimentează zvonurile despre căștile wireless

Scris de | 8 februarie, 2022
Sonos cumpără un startup audio Bluetooth care alimentează zvonurile despre căștile wireless

 

Sonos a cumpărat o companie specializată în Bluetooth LE Audio, stârnind zvonurile despre prima pereche de căști wireless Sonos. T2 Software este un startup cu sediul în Louisville, Kentucky. Specialitatea sa este implementarea Bluetooth LE Audio, un nou standard de Bluetooth Low Energy, care promite un sunet de calitate superioară prin Bluetooth, optimizând în același timp durata de viață a bateriei dispozitivului. Sunt răspândite speculații că Sonos va implementa tehnologia în prima sa pereche de căști wireless, despre care se zvonește că vor fi lansate în curând.

Recent, un brevet a mai dezvăluit că Sonos investighează cum căștile pot să funcționeze atât prin Wi-Fi, cât și prin Bluetooth, care este o altă soluție posibilă la problemele legate de lățimea de bandă care vin cu transmisia tradițională Bluetooth. Un purtător de cuvânt Sonos a confirmat achiziția și nu au negat că va fi folosit într-o pereche de căști. „Ocazional, vom dobândi echipe, talent și/sau tehnologie care ne sporesc portofoliul de produse existente și viitoare”, a spus purtătorul de cuvânt. Achiziția a fost finalizată în noiembrie, dar tocmai a fost dezvăluită. La sfârșitul anului trecut, a mai reieșit că Sonos a cumpărat producătorul britanic de căști RHA Audio. T2 lucrase anterior cu Bose. Mai recent, a lucrat la implementări ale Bluetooth LC3, un codec audio pentru noul standard Bluetooth LE Audio. LC3 este proiectat să transmită sunet de calitate superioară la rate de date mai mici decât este posibil în prezent. Acest lucru va avea un beneficiu major pentru durata de viață a bateriei tuturor dispozitivelor implicate, inclusiv smartphone-uri, difuzoare wireless și, evident, căști fără fir.

De asemenea, LC3 poate trimite mai multe fluxuri audio simultan pentru o pereche stereo mai bună și o integrare mai perfectă a asistentului vocal. Și poate transmite în flux pe mai multe dispozitive simultan – astfel încât mai mult de o pereche de căști ar putea asculta același sunet simultan – la fel ca un sistem cu mai multe camere care funcționează prin wi-fi. Sau ca la Silent Disco!

Aruncând și mai multă benzină pe infernul zvonisticii, Sonos a postat recent pe site-ul de rețea LinkedIn că sunt în căutări pentru o agenție de publicitate care să ajute la „unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istorie”. Oare ce ar putea fi? Se pare că lansarea căștilor Sonos s-ar putea apropia pe zi ce trece iar noi fanii putem doar să ne bucurăm.