Apple recunoaște eroarea iOS 15 care trimite înregistrări echipei sale de asistență

Scris de | 10 februarie, 2022
Apple recunoaște eroarea iOS 15 care trimite înregistrări echipei sale de asistență

Asistentul inteligent de la Apple, Siri, poate fi bun la ascultarea unei cereri de ajutor, dar, dincolo de asta, este, de asemenea, destul de bun la ascultarea tuturor, chiar dacă utilizatorul nu vorbește în mod explicit cu aceasta.

Deși este util să strigi „Hei Siri!” de peste o cameră și să poți obține un răspuns fără a fi nevoie să ridici un deget, faptul că asistentul îți ascultă în mod constant numele poate fi îngrijorător pentru unii, mai ales atunci când sunt implicate informații sensibile.

Site-ul ZDNet relatează că Apple a vorbit despre o eroare care i-a afectat pe cei care foloseau iOS 15. Aparent, Siri trimitea înregistrări audio de pe iPhone-uri către Apple, chiar dacă utilizatorii au renunțat anterior la programul „Improve Siri & Dictation”.

„Această eroare a activat din neatenție setarea pentru o mică parte a dispozitivelor”, se arată într-un comunicat de la Apple. „De la identificarea erorii, am încetat să mai examinăm și am șters sunetul primit de pe toate dispozitivele afectate”. Cu toate acestea, compania nu a comunicat câți utilizatori au fost afectați sau câte înregistrări neautorizate au fost luate și trimise înapoi la Apple.

La lansarea iOS 15.2, setarea pentru a se alătura programului a fost dezactivată. Noua versiune beta a iOS 15.4 include o remediere a acesteia. Cu toate acestea, după cum subliniază publicația Input, Apple nu a dezvăluit aceste informații odată cu lansarea iOS 15.2 pentru a informa utilizatorii cu privire la riscurile potențiale. Rămâne de văzut ce alte bug-uri ne rezervă Apple pe viitor…

Etichete: , , ,