Google pune widgeturi pe pagina motorului său de căutare de pe desktop

Scris de | 18 februarie, 2022
Google pune widgeturi pe pagina motorului său de căutare de pe desktop

Google e gata să facă o modificare importantă paginii sale principale de pe desktop, cea dedicată motorului de căutare. E vorba despre integrarea unei serii de widgeturi fix sub bara de căutare, pentru a ţine la îndemână informaţii utile.

Pagina Google Search e cunoscută pentru minimalismul său, dar e gata să se aglomereze acum. Google se află deocamdată în faza de test cu o serie de widgeturi care pot fi integrate sub bara de căutare. O opţiune „Hide Content” a apărut în colţul din dreapta jos al paginii home Google, pentru câţiva utilizatori din State. Asta în vreme ce în colţul stânga jos se află locaţia utilizatorului, dar şi o notificare cu privire la informaţiile oferite în funcţie de activitatea ta de până acum.

O serie de „cards” apar jos şi avem informaţii despre 6 dintre ele:

  • Meteo: temperatură şi predicţie pe 3 zile
  • Trending: o imagine cover şi detalii despre căutări
  • What to Watch: reocmandări de seriale şi filme
  • Stocks/markets: cotaţii bursiere cu un grafic al zilei la îndemână
  • Local Events: evenimente locale cu date în dreptul lor
  • COVID News

Odată apăsat un astfel de card apare un Knowledge Panel clasic sau rezultatele unei căutări Google. Ideea aminteşte de ce a încercat Google în 2018 cu Google Discover, e drept doar pe mobil pentru început. Widgeturile par să revină în forţă, după ce au sosit şi pe Windows 11 şi au evoluat pe One UI 4.0 anul trecut, iar gurile rele spun că vor evolua mult şi în iOS 16.

Ce e clar e că un widget te face să petreci mai mult timp pe pagina respectivă.

Etichete: , , , ,

Sursa: 9to5google