În Japonia se închiriază apartamente speciale pentru gaming

Scris de | 24 februarie, 2022
În Japonia se închiriază apartamente speciale pentru gaming

Trăim în epoca în care gaming-ul a acaparat tot. Am văzut scaune de gaming, căşti de gaming, prosoape de gaming şi tot mai multe băuturi carbogazoase speciale pentru atleţii din domeniul eSports. Acum în Japonia există apartamente de închiriat cu tot ce şi-ar putea dori un gamer.

Uneori nu vrei să stai tu să configurezi rig-uri, să setezi echipament de streaming sau să încerci să asamblezi 3 birouri de gaming, dându-ţi seama că nu te ajută deloc la cable management ce a ieşit. Ei bine în Japonia a fost promovat tot mai mult fenomenul de Gamer Apartments. E vorba despre apartamente care vin dotate cu setup-uri complete de gameri. Cei care închiriază îşi vor putea alege combo-ul de mouse şi tastatură şi fiecare „suită” are în centru câte o configuraţie de GPU diferit.

Spre exemplu apartamentul de gaming Beginner costă 303 euro pe lună şi include o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1650. Există şi un abonament Elite, care costă 536 de euro şi include un GeForce 3070 Ti. Sau poţi sta acasă şi să ai un abonament NVIDIA GeForce NOW cu RTX 3080 pe la 80 de lei pe lună. Revenind la proiect, Basara, compania din spatele acestor apartamente este şi o companie de eSports şi oferă şi apartamente speciale pentru ilustratori, creatori de conţinut şi tot soiul de rig-uri pentru diferite nişe de clienţi.

Chiriile nu sunt mari la prima vedere, dar contează mult şi ce alte facilităţi primeşti şi câţi metri pătraţi sunt incluşi. Japonia e cunoscută pentru camerele de hotel foarte mici, deci aşteptările sunt modeste. Clienţii pot alege între tastaturi şi mouşi de la Logicool, SteelSeries, Corsair şi HyperX. 50 de combinaţii de tastatură şi mouse sunt disponibile. Pachetul de streamer include şi webcam şi microfon.

Etichete: , , ,

Sursa: soranews24.com