Aveți ceas Ionic de la Fitbit? Dați-l jos imediat! Arde!

Scris de | 3 martie, 2022
Aveți ceas Ionic de la Fitbit? Dați-l jos imediat! Arde!

 

Proprietarilor de ceasuri inteligente Ionic de la Fitbit li s-a spus să nu le mai poarte de teamă că s-ar putea supraîncălzi și ar putea provoca arsuri. Peste 100 de persoane au raportat că au fost arse de ceas după ce bateria acestuia s-a supraîncălzit, a declarat Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA în anunțul său. Ca atare, utilizatorilor li s-a spus să „înceteze imediat să mai folosească ceasurile inteligente Ionic și să contacteze Fitbit pentru o rambursare.

Utilizatorii afectați își vor trimite dispozitivul la compania Fitbit pentru o rambursare de 299 USD, iar compania le va oferi, de asemenea, o reducere de 40% pentru o nouă achiziție.

Retragerea se aplică doar modelului Ionic și nu altor ceasuri inteligente Fitbit. Acel ceas a fost vândut într-o gamă variată de culori – inclusiv o ediție specială care are marca Adidas – și includ numărul modelului „FB503” pe spatele ceasului.

Ceasurile au fost vândute între septembrie 2017 și decembrie 2021, iar Fitbit a oprit producția modelului afectat în 2020. În total, au existat 115 rapoarte către Fitbit despre supraîncălzirea bateriei în SUA și alte 59 de rapoarte în restul lumii. Au existat aproape 120 de rapoarte de arsuri cauzate de această supraîncălzire, unele cu arsuri de gradul trei.

Site-ul Fitbit are o secțiune dedicată retragerii, care include instrucțiuni pentru trimiterea ceasurilor înapoi. De asemenea, include o secțiune de întrebări și răspunsuri care abordează preocupările pe care utilizatorii le-ar putea avea. Aceasta include avertismentul că ceasurile inteligente ar trebui să fie scoase și să nu mai fie folosite, chiar dacă par să funcționeze normal. De asemenea, subliniază că problema a fost identificată doar la ceasul inteligent Ionic.

Etichete: ,