MWC 2022: Huawei MateStation X îşi propune să fie un iMac Killer puţin mai ieftin

Scris de | 3 martie, 2022
MWC 2022: Huawei MateStation X îşi propune să fie un iMac Killer puţin mai ieftin

Huawei a avut cel mai mare stand de la Mobile World Congress 2022 şi acolo a etalat produsele din gama Smart Office şi care se bazează pe noua soluţie Super Device. Ea permite interconectarea dispozitivelor companiei, dar şi lucrul în paralel şi în continuare pe ele. Cel mai puternic şi impunător dispozitiv de la standuri a fost noul Huawei MateStation X, un PC All In One ce pare gândit ca rival pentru iMac.

Huawei MateStation X este cel mai mare PC All In One din lineup-ul companiei chineze. Aduce un ecran IPS LCD de 28.2 inch, cu panou tactil şi cu rezoluţie de 3840 x 2560 pixeli (4K+). Are aspect 3:2 şi ajunge la 98% din gama de culori P3. Este un terminal foarte subţire şi elegant, cu o bază ce integrează un difuzor generos co-dezvoltat alături de Devialet (ca şi boxele Sound). Corpul este fabricat din metal, cu abordare unibody, iar în bază găsim 3 speakere.

Ecranul are muchii înguste, iar ecranul poate pivota în sus şi jos, dar şi la diferite unghiuri în funcţie de necesităţile utilizatorului. La interior se află un procesor AMD Ryzen 5 5600H, dar putem găsi şi un Ryzen 7 5800H, alături de 16 GB RAM şi 1 TB stocare NVMe M.2. În privinţa conectorilor, avem parte de două porturi USB-A, 2 porturi USB-C şi un jack audio de 3.5 mm. Nu uităm de Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, iar ca OS Windows 11 cu noul său taskbar tronează pe ecran.

Huawei oferă la pachet şi o tastatură wireless care foloseşte un cititor de amprente pentru autentificare. E inclus şi un mouse Bluetooth în bundle. Ecranul are raport de 90% (corp/ecran) şi are suport VESA DisplayHDR 400 şi luminozitate de până la 500 nits. Huawei foloseşte tehnologia Shark Fin pentru ventilatoarele integrate pentru disiparea căldurii. 4 microfoane se ocupă de apelurile video şi comunicarea prin Zoom, Skype, Teams.

MateStation X costă 2199 de euro, cu 100 sau 200 de euro mai puţin decât un iMac cu dotări echivalente.