Samsung a limitat performanţa telefoanelor Galaxy S22 în 10.000 de aplicaţii Android

Scris de | 5 martie, 2022
Samsung a limitat performanţa telefoanelor Galaxy S22 în 10.000 de aplicaţii Android

Samsung se află în aceste zile în mijlocul unui scandal care îi afectează imaginea, după ce s-a descoperit că ar fi limitat performanţa telefoanelor Galaxy S22 în mai bine de 10.000 de aplicaţii Android. E vorba despre o limitare artificială.

Aceasta limitare se face prin Game Optimizing Service, care duce la throttling-ul telefoanelor. Teoretic aplicaţia ar trebui să îţi permită să tunezi performanţa sistemului în vreme ce te joci şi ar trebui să limiteze şi căldura degajată, dar şi administreze mai bine consumul. Utlizatorii de pe forumul sud-coreean Meeco au compilat o listă cu peste 10.000 de aplicaţii afectate de această problemă.

Pe lista se află aplicaţii Samsung şi Google, Instagram, TikTok, Netflix şi Microsoft Office. În mod curios aplicaţiile de benchmarking sunt excluse, ceea ce poate fi perceput ca Samsung trişând pentru a obţine scoruri mai mari la teste. Deja GeekBench a luat măsuri şi a delistat telefoanele Samsung. Benchmark-urile par să fie singurele care rulează fără optimizare de consum şi throttling.

Totul a pornit de la un YouTuber sud coreean, care a postat un clip în care testa aplicaţia 3DMark pe telefonul sau Galaxy S22, cu Game Optimization Service pornit şi apoi oprit. A remarcat o discrepanţă mare între scoruri. După ce a redenumit 3DMark în jocul Genshin Impact a obţinut scoruri mai mici. Se întâmplă şi pe Galaxy S21 aparent.

De remarcat ca Game Optimization Service nu apare pe versiunea europeană de S22.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena